«Χρυσά» διαβατήρια: Χασάνης μετά το μπαϊράμι ξανά η κυβέρνηση

Χασάνης που έρχεται μετά το μπαϊράμι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η κυβέρνηση στο θέμα των «χρυσών» διαβατηρίων, αφού μετά το σάλο ο οποίος δημιουργήθηκε με τις διαφημιστικές καμπάνιες οι οποίες παραπέμπουν σε ξεπουλήματα με σλόγκαν «τελευταία ευκαιρία», το Υπουργείο Εσωτερικών αναγκάστηκε χθες να εκδώσει ανακοίνωση για να υπενθυμίσει τον Κώδικα Συμπεριφοράς των πάροχων.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας με χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο «Χρυσά ξεπουλήματα με σλόγκαν περί τελευταίας ευκαιρίας», μεσάζοντες εκμεταλλεύτηκαν το παραθυράκι το οποίο άφησε η κυβέρνηση για συνέχιση της υποβολής αιτήσεων μέχρι την 1η Νοεμβρίου και οργάνωσαν διαφημιστική καμπάνια με σλόγκαν τα οποία παραπέμπουν σε ξεπουλήματα, όπως «τελευταία ευκαιρία».

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ότι υπήρξε «αριθμός παράνομων/παραπλανητικών διαφημίσεων» και υπενθύμισε ότι με βάση τους κανονισμούς απαγορεύονται ρητά οι διαφημίσεις. Υπενθύμισε επίσης ότι ενδεχόμενη παράβαση τιμωρείται με διαγραφή από το μητρώο παρόχων του προγράμματος, αλλά και με την επιβολή διοικητικού προστίμου που δύναται να φτάσει μέχρι τις 350.000 ευρώ.

586 αιτήσεις σε εκκρεμότητα

Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα 586 αιτήσεις (εκ των οποίων οι 410 υποβλήθηκαν το 2019 και 176 το 2020), οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 30ής Οκτωβρίου 2020.

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy