«Χρυσά διαβατήρια», «χρυσές εισφορές» και η σιωπή των ΜΜΕ είναι χρυσός!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Με τα όσα καθημερινά συνεχίζονται να αποκαλύπτονται με τα «χρυσά διαβατήρια», με τα οποία αποδεικνύεται θεσμική διαπλοκή του Προεδρικού και της Πινδάρου θα έπρεπε, αν είχαμε ένα αδιάφθορο, δημοκρατικό και με διαφάνεια κράτος δικαίου, τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων, των ραδιοφώνων, των τηλεοράσεων και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης να ήταν καυστικά και επικριτικά κατά της κυβέρνησης, ζητώντας εξηγήσεις και παραιτήσεις.


Δυστυχώς, το κυβερνητικό ΡΙΚ και η πλειοψηφία των ΜΜΕ, τα οποία ελέγχονται έμμεσα ή άμεσα από το Προεδρικό και την Πινδάρου, δεν ασχολούνται ή ασχολούνται υποτονικά με τα μεγάλα αυτά σκάνδαλα, τα οποία ρεζιλεύουν και τη χώρα μας διεθνώς. Μάλιστα, κάποια ΜΜΕ αναλαμβάνουν και το ρόλο να προβαίνουν σε «νέες αποκαλύψεις» με προφανή στόχο να μετατοπίσουν και να αλλάξουν την ατζέντα και τη θεματολογία, η οποία κάνει ζημιά στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και στους δύο υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές, κ.κ. Ν. Χριστοδουλίδη και Αβ. Νεοφύτου.

Το σοβαρό θέμα με τα «χρυσά διαβατήρια» που πήρε ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις εξελίχθηκε σε μεγάλο πρόβλημα διαφθοράς, θεσμικής διαπλοκής και σύγκρουσης συμφερόντων. Οι ευθύνες του Προέδρου και ολόκληρου του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο λάμβανε τις αποφάσεις, είναι πολιτικά αυταπόδεικτες. Πολιτικά και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη και η ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία μετά από κάθε υπουργική απόφαση και παραχώρηση διαβατηρίου σε ξένο επενδυτή λάμβανε στα κομματικά ταμεία εισφορές χιλιάδων ευρώ από τους κυπροποιημένους επενδυτές. Αν αυτό για το οποίο υπάρχει και παραδοχή δεν είναι θεσμική διαπλοκή και διαφθορά, τότε πραγματικά έχασαν και οι λέξεις την έννοια τους και θα πρέπει να ανησυχούμε κατά πόσον έχουμε εθιστεί όλοι στη διαφθορά, σημείο που να υποστηρίζουμε ότι όσοι παρανομούν είναι «κύριοι» και όσοι είναι με το σταυρό στο χέρι είναι βλάκες και ηλίθιοι! Ξεδιάντροπα ο ΔΗΣΥ ενώ παραδέχεται ότι λάμβανε «χρυσές» εισφορές από κυπροποιημένους επενδυτές, μας λέει, υποτιμώντας και τη νοημοσύνη μας, ότι «λήφθηκαν νόμιμα και είχαν δημοσιοποιηθεί και υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές του κράτους για έλεγχο χωρίς να προκύψει η παραμικρή παρατήρηση»! Ειλικρινά αν τους αφήσουμε για άλλα πέντε χρόνια στην εξουσία -είτε με τον Αβέρωφ, είτε με τον Χριστοδουλίδη- τότε θα μιλάμε για βαθιά παρακμή του κράτους και είμαστε άξιοι της τύχης μας…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.