«Χρυσά» διαβατήρια: Εκτεθειμένη για ακόμη μία φορά η Κυπριακή Δημοκρατία

Παραβιάζεται η νομοθεσία περί ερευνητικών επιτροπών που προνοεί ότι με την έκδοση ενός πορίσματος, αυτό πρέπει άμεσα να δημοσιοποιείται και παραδίδεται στον πρόεδρο της Βουλής, τόνισε ο Γιώργος Λουκαΐδης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΔιαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο «Χρυσών» διαβατηρίων: Από τα χαστούκια στις βροντές πέρασε η Κομισιόν

Τρίτο και φαρμακερό χαστούκι από Κομισιόν για τα «χρυσά» διαβατήρια

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο από το 2013 και επιμένει να αφήνει εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία, σχολιάζοντας και την νέα προειδοποίηση της Κομισιόν για τα «χρυσά» διαβατήρια. Πρόσθεσε ότι είναι κραυγαλέες και αυταπόδεικτες οι ευθύνες που προκύπτουν από τη σύγκρουση συμφέροντος σε σχέση με τη διαχείριση του επενδυτικού προγράμματος, το οποίο ο πρόεδρος και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είχαν ξεχειλώσει για να δίνουν διαβατήρια. Την ίδια ώρα, είπε ότι η αξιοπιστία του προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ τόνισε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί γιατί δεν υπάρχει διάθεση ανάληψης ευθύνης από αυτούς που ευθύνονται.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι επιβάλλεται να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και εκείνοι που παραβίασαν να ονομαστούν να οδηγηθούν ενώπιον δικαιοσύνης. Επανέλαβε ότι έγιναν σοβαρές καταχρήσεις και παραβιάσεις στο επενδυτικό πρόγραμμα, ενώ σημείωσε ότι έχει εκτεθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στο βωμό να θησαυρίσουν κάποιοι. Σημείωσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει σε βάθος έρευνα για πειθαρχικές, ποινικές ή πολιτικές ευθύνες.

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης της ΔΗΠΑ ανέφερε ότι είναι μείον για τον τόπο μας και έχει ευθύνη η κυβέρνηση να μην έχει πείσει την ΕΕ. Πρόσθεσε ότι αρκετά εκατομμύρια πήγαν στις τσέπες λίγων και εξέφρασε την ελπίδα όσοι ευθύνονται να οδηγηθούν ενώπιον δικαιοσύνης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei