«Χρυσά» Διαβατήρια: Ενώπιον Κακουργιοδικείου 9 πρόσωπα

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 24 Ιουνίου, παραπέμφθηκαν σήμερα εννέα πρόσωπα, πέντε φυσικά και τέσσερα νομικά, για την πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά στις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος της Έκθεσης που ετοίμασε η Ad Hoc Τριμελής Επιτροπή Καλογήρου.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μεταξύ των φυσικών προσώπων που κατηγορούνται για την υπόθεση περιλαμβάνεται δικηγόρος της Λάρνακας και 4 υπάλληλοι του γραφείου του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν συνολικά 37 κατηγορίες.

Μεταξύ των κατηγοριών είναι αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία κυβερνητικών εγγράφων, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Η υπόθεση αφορά πολιτογράφηση ατόμου από το Ιράν, που έλαβε την Κυπριακή υπηκοότητα, μέσω του Επενδυτικού Προγράμματος, αλλάζοντας τα στοιχεία του για να μην αποκαλυφθεί ότι ήταν καταζητούμενος στο εξωτερικό. Μαζί με το συγκεκριμένο άτομο είχαν λάβει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γονείς του.


Σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παρέπεμψε την υπόθεση για απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 24 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να απαγγελθούν στους κατηγορούμενους οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, για να απαντήσουν. Μέχρι τις 24 Ιουνίου οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Νομική Υπηρεσία προχώρησε στις 14 Μαΐου, στην καταχώρηση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, της πρώτης ποινικής υπόθεσης που αφορά τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος της Έκθεσης που ετοίμασε η Ad Hoc Τριμελής Επιτροπή, Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, εξετάζει και άλλες υποθέσεις που πηγάζουν από το πόρισμα της Επιτροπής Καλογήρου, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται σύντομα να παραπεμφθούν στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.