«Χρυσά» διαβατήρια: «Καμία εμπλοκή του Προέδρου για ίδιον όφελος» ισχυρίζεται ο Κ.Κούσιος

«Οι Βουλευτικές Εκλογές τέλειωσαν το βράδυ της 30ης Μαΐου. Από το ίδιο βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε πρωτοβουλία για συνεννόηση, διάλογο και συναίνεση όλων γύρω από τα πραγματικά προβλήματα του κυπριακού λαού και την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Δηλαδή το αύριο της πατρίδας μας και των επόμενων γενεών»., υποστήριξε σε γραπτή απάντηση προς το ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ισχυρίστηκε πως «θέλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτή την προσπάθεια και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθούμε αποτυχημένες προεκλογικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για να πληγεί το κύρος, η εντιμότητα και η αξιοπιστία τους. Ο λαός καταδίκασε αυτές τις μεθόδους και όσους τις χρησιμοποιούσαν».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίστηκε επίσης ότι «με το πόρισμα Νικολάτου καταδεικνύεται ότι καμιά προσωπική εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας για ίδιον όφελος δεν υπήρξε, ενώ η λανθασμένη ερμηνεία και εφαρμογή νόμων ήταν διαχρονικό φαινόμενο, χωρίς σκοπιμότητες, όπως ήταν και οι αδυναμίες του Επενδυτικού Προγράμματος που εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι».

Κάλεσε τέλος το ΑΚΕΛ, να λάβει τα μηνύματα που έστειλε ο λαός στις 30 Μαΐου, να σταματήσει την «πολιτική της τοξικότητας και τις αήθεις επιθέσεις κατά του Προέδρου Αναστασιάδη» και να συζητήσει στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.