«Χρυσά Διαβατήρια» – Κούσιος: Έφταναν στο Υπουργικό αιτήσεις χωρίς ονόματα

Λάθη έγιναν, υπήρχαν τρωτά σημεία στο πρόγραμμα για τις πολιτογραφήσεις, δημιουργήθηκαν προβλήματα και το πρόγραμμα έτυχε εκμετάλλευσης από επιτήδειους ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης: 

Πυρ ομαδόν για το «δώρο» €120 χιλ. της κυβέρνησης στα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής

Διευκρινιστική δήλωση τέως Γ. Εισαγγελέα για αύξηση αποζημίωσης Μελών Ερευνητικής Επιτροπής

«Κάρφωσε Αναστασιάδη» και πρώην συναδέλφους του ο Χάρης

Χρυσά Διαβατήρια: «Χτυπούσαν καμπάνες» από το εξωτερικό – «Αν τα έβαζα στη ζυγαριά… έπρεπε ενωρίτερα….»

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση  του Astra 928,8 , ο Κυριάκος Κούσιος παραδέχθηκε ότι είναι λάθος το γεγονός ότι έφτανε στο Υπουργικό Συμβούλιο η αίτηση για πολιτογράφηση και δεν αναφερόταν ποιο είναι το γραφείο που την έχει διαχειριστεί. Ο κ. Κούσιος σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει λογοδοσία, να χυθεί άπλετο φως και να αναληφθούν ευθύνες. Επίσης διερωτήθηκε αν κάποιος έκανε 10 αιτήσεις χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα και όλα έγιναν νομότυπα, γιατί να επικρίνεται.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν πήρε καμία απόφαση για την αμοιβή των μελών της διερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

Όπως είπε, ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε την επιτροπή και αποφάσισε ποια είναι η αποζημίωσή τους και ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να εγκριθούν τα κονδύλια.

Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ο κ. Πετρίδης πήρε το θέμα στο Υπουργικό για να εγκρίνει τις πιστώσεις κάτι που έγινε. Όπως είπε δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει στο έργο ανεξάρτητου θεσμού.

Επίσης, είπε ότι μήπως είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για να απαξιώσουν τους ανθρώπους της διερευνητικής επιτροπής και να επανέλθουν στα τετριμμένα πολιτικού κόμματος που λέει ότι τους ελέγχους για τις πολιτογραφήσεις πρέπει να τους κάνει ένας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.