Χρυσά Διαβατήρια: Με απόφαση Υπουργικού για «συλλογικές επενδύσεις» στήθηκε το πάρτυ

Έτσι στήθηκε το πάρτι από τους μεσάζοντες

Το μεγάλο πάρτι από τους μεσάζοντες στη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων στήθηκε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 24/5/2013 για εισαγωγή των λεγόμενων «συλλογικών επενδύσεων».

Σ’ αυτό το συμπέρασμα φαίνεται ότι κατέληξαν εκ πρώτης όψεως τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής μέσα από την ανάλυση των στοιχείων τα οποία τέθηκαν ενώπιόν τους.

Ενδεικτική είναι η αναφορά στην οποία προέβη η Δήμητρα Καλογήρου, στο πλαίσιο της κατάθεσης του Χάρη Γεωργιάδη, ότι «μαζεύονταν πάροχοι και έκαναν κοινή αίτηση με επενδυτές που δεν σχετίζονταν μεταξύ τους».

Σημειώνεται ότι στις 30/4/2013 πέρασε στα μουλωχτά από τη Βουλή τροποποίηση του νόμου περί Αρχείου Πληθυσμού, χωρίς να ενημερώσει τη Βουλή ότι η τροποποίηση συνδεόταν με τα «χρυσά» διαβατήρια.

Επίσης, λίγες μέρες αργότερα, στις 24/5/2013, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στη χαλάρωση των κριτηρίων και την εισαγωγή του «ομαδικού σχεδίου αγοράς ακινήτων» μειώνοντας στα 2 εκατ. ευρώ το ύψος επένδυσης.

Απ’ αυτό το σημείο ξεκίνησε το μεγάλο πάρτι, ενώ στις 19/3/2014 και στις 13/9/2016 έγιναν νέες χαλαρώσεις των κριτηρίων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.