Χρυσά διαβατήρια – «Οικογενειακό γαϊτανάκι σύγκρουσης συμφερόντων, παρατυπιών και διαπλοκής»

Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ με τα ήθη που έφεραν στη διακυβέρνηση διασύρουν τη χώρα

 

Φουντώνουν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων και ιδιαίτερα για τις νέες αποκαλύψεις, σε σχέση με τις μπίζνες της οικογένειας Αναστασιάδη στη μαρίνα Αγίας Νάπας, αλλά και τα ταξίδια στις Σεϊχέλλες. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ αρνούνται να δώσουν απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα της κοινωνίας, προσδοκώντας ότι και αυτό το σκάνδαλο θα περάσει στα ψιλά με την πάροδο του χρόνου.

Το ΑΚΕΛ διά του Στέφανου Στεφάνου κάλεσε εκ νέου χθες τον Νίκο Αναστασιάδη να δώσει εξηγήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα της κοινωνίας, σε σχέση με τα «χρυσά» διαβατήρια τα οποία εγκρίθηκαν παράτυπα ή/και παράνομα από το Υπουργικό Συμβούλιο του Αναστασιάδη, με μεσάζοντα το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη, και τα οποία αφορούν εταιρεία στην οποία διευθυντής είναι ο γαμπρός του Αναστασιάδη.

«Αυτό το οικογενειακό γαϊτανάκι είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφέροντος και της διαπλοκής», υπέδειξε χαρακτηριστικά ο Στ. Στεφάνου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ «επενδύουν στη σιωπή για να περάσει και αυτό το σκάνδαλο στα ψιλά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ έθεσε την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ προ των ευθυνών τους, υποδεικνύοντας ότι «με τα ήθη που έφεραν στη διακυβέρνηση διασύρουν τη χώρα».

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ επεσήμανε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου, σε σχέση με τα παράτυπα και παράνομα διαβατήρια που εγκρίθηκαν και συνδέονται με την επένδυση της μαρίνας της Αγίας Νάπας. Υπενθύμισε επίσης τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι θα παραιτηθεί, εάν διαπιστωθεί εμπλοκή του γραφείου το οποίο φέρει το όνομά του σε παράτυπες ή παράνομες πολιτογραφήσεις.

Ακόμη, οι Οικολόγοι επεσήμαναν ότι την ίδια ώρα που σε άλλες χώρες καταδικάζονται πρώην Πρόεδροι (σ.σ.: Σαρκοζί στη Γαλλία), η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει να εμποδίζει τον έλεγχο του σκανδάλου των «χρυσών» διαβατηρίων.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση αποφεύγοντας να απαντήσει στα βασανιστικά ερωτήματα της κοινωνίας, έκανε λόγο για «προσπάθεια διαβολής και σπίλωσης της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας» από το ΑΚΕΛ. Επίσης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, κατηγόρησε το ΔΗΚΟ για «μικροκομματικές εκλογικές σκοπιμότητες» οι οποίες διώχνουν επενδυτές, όπως ισχυρίστηκε. Ακόμη ο ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι «το ΔΗΚΟ απώλεσε προ πολλού το δικαίωμα να παραδίδει μαθήματα και να κουνάει το δάχτυλο», προσθέτοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη η Επιτροπή Ελέγχου θα εξετάσει εκ νέου το δεύτερο οικογενειακό ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϊχέλλες με το τζετ του Σαουδάραβα σεΐχη, λίγες μέρες πριν την πολιτογράφηση της δεύτερης συζύγου του. Συνολικά στην οικογένεια του σεΐχη δόθηκαν 42 «χρυσά» διαβατήρια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.