Χρυσά Διαβατήρια: Στο χορό φαίνεται να μπαίνει και το οικογενειακό περιβάλλον του Δ.ΣυλλούρηSakawakreport : «Δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα;»

Μετά το Υπουργικό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο στο χορό των πολιτογραφήσεων φαίνεται να μπαίνει και ο Πρόεδρος της Βουλής σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sakawakreport. (Sarawak Report : Είναι μια ομάδα οι οποίοι ασχολούνται με το Μαλαισιανό σκάνδαλο που εμπλέκεται ο Jho Taek Low δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τις περιπτώσεις που αφορούν την περιοχή Sarawak της Μαλαισίας)

Σε ρεπορτάζ του, το Sakawakreport αναφορικά με την υπόθεση του Μαλαισιανού Jho Taek Low που ενώ καταζητείτο από την Ιντερπόλ, πολιτογραφήθηκε και αγόρασε έπαυλη με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου και τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, τίθενται ερωτήματα και για συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Πως συνδέεται ο Σάββας Πογιατζής ο οποίος είναι γαμπρός του Προέδρου της βουλής Δημήτρη Συλλούρη

Κάτω από τον υπότιτλο «δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα», στο ρεπορτάζ  της  Sakawakreport , αναφέρεται ότι η εταιρεία Henley Estates Cyprus Limited που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του Jho Taek Low, άλλαξε όνομα σε E.T.A.G. Consulting Ltd.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ η  εταιρεία E.T.A.G. διευθύνεται από την Fidescorp Services Limited, της οποίας Διευθυντής είναι ο Σάββας Πογιατζής  ο οποίος  είναι παντρεμένος από το 2012 με την κόρη του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η Fidescorp Services Limited έχει ενεργήσει για πολιτογράφηση για περισσότερους από 100 επενδυτές.

 

Ερωτήματα Sakawakreport για προώθηση πελατών της Henley & Partners στην εταιρεία του γαμπρού του Συλλούρη για να τύχουν έκδοσης διαβατηρίου

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Sakawakreport θέτει ερωτήματα σχετικά με το αν η Henley & Partners είχε προωθήσει πελάτες στην εν λογω εταιρεία του γαμπρού του Προέδρου της βουλής για να αναλάβει την έκδοση του διαβατηρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sakawakreport , τίθεται ένας προβληματισμός γιατί η Henley & Partners να προωθεί τους πελάτες στην E.T.A.G.  που διευθύνεται ουσιαστικά από συγγενή πολιτικά εκτεθειμένου προσώπου, δεδομένου οτι η έκδοση διαβατηρίων με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι υπο την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Henley & Partners, καταγράφεται σε πρόσφατη έκθεση κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βρετανίας, αποκόμισε δεκάδες εκατομμύρια από αυτές τις διαδικασίες, οπότε επιβάλλεται η  διαφάνεια για αυτά τα ζητήματα όπου φαίνεται να εμπλέκονται πολιτικά συνδεδεμένα πρόσωπα που λαμβάνουν τέτοιες πολιτικές αποφάσεις.

Στο δημοσίευμα της Sakawakreport παρατίθενται οι αποκαλυψεις της εφημερίδας Πολίτης σχετικά με την εμπλοκή της Henley & Partners 

Invoice to Henley & Partners citing commission for the purchase of property for Jho Low of 13% on a €5million mansion in Cyprus