«Χρυσές» άδειες παραμονής μετά τα παρατράγουδα με τα διαβατήρια

Διαφορετική αντιμετώπιση από το ΥΠΕΣ, υπό το βάρος της διαδικασίας επί παραβάσει

Στις «χρυσές» άδειες παραμονής στράφηκαν πολλοί μεσάζοντες, μετά τα παρατράγουδα με τα διαβατήρια. Φαίνεται όμως ότι το Υπουργείο Εσωτερικών πλέον αντιμετωπίζει διαφορετικά τις πιέσεις, υπό το βάρος και της διαδικασίας επί παραβάσει την οποία έχει κινήσει η Κομισιόν εναντίον της Κύπρου.

Χθες το Υπουργείο Εσωτερικών κατήγγειλε δημόσια ότι μεσάζοντες «θέλουν να εξασφαλίζουν άδειες παραμονής… εκ του μακρόθεν και χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του νόμου». Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένη περίπτωση μεσάζοντα (δικηγορικό γραφείο Αντώνη Δημητρίου) με «πελάτη διεθνούς φήμης», ο οποίος επέμενε φορτικά για υποβολή αίτησης ανανέωσης της άδειας παραμονής μελών οικογένειας αλλοδαπού, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονταν στη Δημοκρατία όπως ρητά ορίζει η Νομοθεσία.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, οι εκπρόσωποι του μεσάζοντα «αντί να σεβαστούν, ως όφειλαν, τις πρόνοιες της νομοθεσίας και να συμβουλεύσουν ανάλογα τους πελάτες τους να συμμορφωθούν, προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους λειτουργούς απειλώντας με δημοσιοποίηση του ζητήματος εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, ζητώντας ουσιαστικά από τους λειτουργούς του ΤΑΜΠ να παρανομήσουν, ώστε να ικανοποιηθεί ο επιφανής πελάτης τους».

«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι! Όσοι ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν πρέπει να ρίχνουν πέτρες […] Μπορεί να ξενίζει, αλλά σ’ αυτό τον τόπο υπάρχουν ακόμη πρόσωπα που υπηρετούν το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον και δεν υποκύπτουν σε απειλές και εκφοβισμούς όσο… διεθνούς φήμης και αν είναι οι πελάτες κάποιων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται πάντως ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη για το γεγονός ότι περισσότερα από τα μισά «χρυσά» διαβατήρια δόθηκαν με παράνομους και παράτυπους τρόπους με βάση το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.