Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής και τη δεύτερη Ολυμπιακή κάρτα (Quota Place) για την Κύπρο , εξασφάλισε ο Κύπριος σκοπευτής Ανδρέας Μακρής.

Ο Μακρής, έγινε ο πρώτος Κύπριος που εξασφαλίζει Ολυμπιακή πρόκριση για το αγώνισμα του τραπ και ο πρώτος που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε παγκόσμια διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF.

Σύμφωνα με τη ΣΚΟΚ, ο Κύπριος πρωταθλητής στον τρίτο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, που διεξάγεται στην πόλη Τσιαβγκόν της Νότιας Κορέας, μετά από σπουδαία εμφάνιση πέρασε δεύτερος στον τελικό του τραπ με 123/125, ένα δίσκο πίσω από τον Βρετανό  Τζον Μάθιου Κόβαρτ Χόλεϊ ο οποίος πέτυχε 124/125.

Στη δοκιμασία του τελικού, ο Μακρής συνέχισε την πολύ καλή εμφάνισή του και με 45/50 βρέθηκε ισόβαθμος με τον Βρετανό, τον οποίον κέρδισε σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» με έξι εύστοχες βολές, έναντι πέντε του αντιπάλου του, ο οποίος περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη δεύτερη Ολυμπιακή κάρτα του αγώνα. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Αυστραλία με τον Τζέιμς Βίλλετ ο οποίος είχε εξασφαλισμένη την «κάρτα» από τους περσινούς Παγκόσμιους Αγώνες.

Με τη διπλή αυτή επιτυχία του, ο Ανδρέας Μακρής, ανέβασε επίπεδο το κυπριακό τραπ το οποίο «ξαναστέλλει» σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 28 χρόνια (7 Ολυμπιάδες), αφού η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε Κύπριος τραπέρ σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1992 στη Βαρκελώνη, με τον νυν πρόεδρο της ΣΚΟΚ Δημήτρη Λόρδο, ο οποίος συμμετείχε με «λευκή κάρτα».

Οι άλλοι δυο αθλητές του τραπ στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κορέα, Νικόλας Κυριάκου και Νιχάτ Αχτερζί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 117/125 και τερμάτισαν στις θέσεις 38 και 54 αντίστοιχα.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνονται την Πέμπτη με τη διεξαγωγή του Trap Mixed Team, στον οποίο για την Κύπρο και τη ΣΚΟΚ θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές μας Ανδρέας Μακρής και Γεωργία Κωνσταντινίδου.