Χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25μ, κατέκτησε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, στο Μίνσκ, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το δεύτερό της μετάλλιο στο Μίνσκ, αυτή τη φορά χρυσό και μάλιστα με νέο ρεκόρ αγώνων.

Από το ξεκίνημα του τελικού, η Άννα Κορακάκη τέθηκε επικεφαλής και δεν έχασε την πρωτοπορία ούτε όταν έπαιξε τον αγώνα μπαράζ με τη δεύτερη, την πενηντάχρονη Ντίτελ.

Σε δηλώσεις της, η 23χρονη Ελληνίδα Πρωταθλήτρια είπε: «Είμαι χαρούμενη και μάλιστα διπλά. Όπως και στο Ρίο, έτσι κι εδώ στο Μίνσκ πήρα δυο μετάλλια, το ένα χρυσό και, μάλιστα πάλι, όχι στο αγαπημένο μου άθλημα (αεροβόλο πιστόλι 10μ.)».

«Ο προκριματικός το πρωί ήταν πολύ δύσκολος κι ο συναγωνισμός έντονος, αλλά ευτυχώς δεν είχα πόνους στο χέρι μου. Ενοχλήσεις παρουσιάστηκαν από τη μέση του τελικού κι έπειτα, αλλά, όπως φάνηκε, δεν με επηρέασαν σε σχέση με το αποτέλεσμα. Δώσαμε μπαράζ με την Ντίτελ (Ελβετία), που ήταν τρίτη στον αγώνα μας στο Ρίο και πήρα το χρυσό», πρόσθεσε.

Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια, στον πρώτο της αγώνας στο Μίνσκ, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. και απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι μία από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στο αγώνισμά της.