Χρυσώνουν το χάπι με μικρές μειώσεις στις αυξήσεις – φωτιά στο λιμάνι Λεμεσού

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Παραδοχή από το Υπουργείο Μεταφορών ότι επηρεάστηκαν εισαγωγές και εξαγωγές

 

Μικρές μειώσεις στις ταρίφες τις οποίες χρεώνουν οι ιδιώτες στο λιμάνι Λεμεσού για τη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων που περιέχουν προϊόντα χαμηλής αξίας ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Μεταφορών, σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι για τις πρόσφατες αυξήσεις φωτιά μέχρι 10%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η γενική χρέωση για τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων 20 ποδών είναι 214 ευρώ και για όσα περιέχουν προϊόντα χαμηλής αξίας μειώνεται στα 150 ευρώ, ενώ αντίστοιχα η χρέωση για τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων 40 ποδών μειώνεται από 328 ευρώ σε 213 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, προστίθεται, «διασφαλίζεται η συνέχιση των εξαγωγών και των εισαγωγών ανακυκλώσιμων υλικών, μπεντονίτη και άλλων ευτελών υλικών, τα οποία λόγω της ευαίσθητης αξίας τους επηρεάστηκαν σημαντικά». Δηλαδή το Υπουργείο Μεταφορών παραδέχεται ότι με τις πρόσφατες αυξήσεις στις ταρίφες επηρεάστηκαν τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα οι εταιρείες ανακοίνωσαν αυξήσεις της τάξης του 16,6%, επικαλούμενες μια περίεργη ρήτρα που υπάρχει στα συμβόλαια τα οποία υπογράφτηκαν κατά τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά μετά από έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και επηρεαζόμενους φορείς συναίνεσαν να μειώσουν τις αυξήσεις στο 10%, ενώ η κυβέρνηση ανέλαβε να αποπληρώσει δάνειο 5 εκατ. ευρώ των επενδυτών, το οποίο αφορά τους λιμενεργάτες.

Έρχονται νέες αυξήσεις

Εν τω μεταξύ, έρχονται νέες αυξήσεις, αφού, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, δεν διορθώθηκε η περίεργη ρήτρα που συνδέει τις ταρίφες με τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία, ο οποίος εκτοξεύτηκε ξανά στο 16,8% στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.