Παράθυρα/ Ορίζοντας

Cyprus Avenue από την Ιρλανδία στην Κύπρο

Η Fresh Target Theatre Ensemble και το Sputnik in orbit παρουσιάζουν σε παγκύπρια και πανελλήνια πρώτη τη μαύρη κωμωδία “Cyprus Avenue” του David Ireland.

Γραμμένο το 2016 τo “Cyprus Avenue” έχει αποσπάσει το βραβείο Καλύτερου Νέου Θεατρικού Έργου στο βραβεία Irish Times Theatre Awards καθώς και το James Tait Black Prize for Drama το 2017.

Το έργο πραγματεύεται – με μια μοναδική και ιδιαίτερη θεατρική φόρμα – τα όρια του εθνικού εξτρεμισμού και φέρνει στο επίκεντρο την κρίση ταυτότητας – προσωπικής και εθνικής – ενός συνταξιούχου άντρα που ζει στο Μπέλφαστ, ο οποίος αρχίζει να συνειδητοποιεί τα ψεύδη πάνω στα οποία οικοδόμησε την ταυτότητα αλλά και την ζωή του.

Ισορροπώντας χιούμορ και τρόμο, το έργο αποδεικνύει πόσο μοιραία μπορεί να είναι η κρίση ταυτότητας τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Γραμμένο στο δυτικότερο νησί της Ευρώπης (Ιρλανδία) παρουσιάζεται στο ανατολικότερο νησί της Ευρώπης (Κύπρος), με την απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες να μηδενίζεται από τους τρομακτικούς παραλληλισμούς με την δικές μας κρίσεις: ταυτότητας και άλλες.

Συγγραφέας: David Ireland
Σκηνοθεσία | Μετάφραση: Πάρις Ερωτοκρίτου, Σκηνικό | Κουστούμια: Λύδια Μανδρίδου, Στέφανη Μουρούζη, Σχεδιασμός Φωτισμού: Aleksandar Jotovic, Κίνηση | Χορογραφία: Αλεξία Νικολάου, Σκηνική Πάλη: Tom Jordan, Σύνθεση | Σχεδιασμός Ήχου | Μουσική Διδασκαλία: Ανδρέας Παπαπέτρου, Video Art: Γιώργος Βασιλείου (Werx Studio), Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κωνσταντίνου, Συντονισμός Παραγωγής: Στέφανη Μουρούζη, Οπτική Επικοινωνία | Visuals: Δημήτρης Σωτηρίου, Φροντιστήριο: Βαλάντης Χατζημάρκου
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Δημητρίου, Βαρνάβας Κυριαζής, Ντέμπορα Οντόγκ, Λένια Σορόκου, Μαρία Φιλίππου.
 

Θέατρο Σπούτνικ in Orbit,

Άρεως 17, 1015, Παλιά Λευκωσία

27/3, 28/3,  31/03 και 1/04, 2/04, 3/04, 4/04.

Καθημερινές: 20:00 / Κυριακές 18:00
Πληροφορίες: 97 830 650 (11:00 – 14:00, 16:00 – 19:00)

Cyprus Avenue

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.