ΘΕΑ

Cyprus / New Documents

Στο πλαίσιο της τρέχουσας  δράσης  «Delivering Views-Delivering Texts» του Ιδρύματος Phaneromenis 70 που βασίζεται στην ανταλλαγή εικόνων και κειμένων με επίκεντρο τη Λευκωσία και την Κύπρο παρουσιάστηκε το Μάιο η έκδοση «Cyprus / New Documents».

Στην έκδοση παρουσιάζονται οι ξεχωριστές οπτικές από οκτώ Erasmus φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που για ένα εξάμηνο εστίασαν στo Documentary Photography, υπό την εποπτεία του Νίκου Φιλίππου.

Φωτογραφίες των: Erin Horne, Clarissa Schembri, Léna Le Tessier, Μαρία Σιακαλλή, Katharina Diem, Sophy Markova, Θεοδοσία Ιταλού και Holly Watson

  1. Την Θεοδοσία Ιταλού απασχολεί έντονα η περιβαλλοντική κρίση γενικά και η απόρριψη σκουπιδιών στην ξηρά και την θάλασσα ειδικά.
Θεοδοσία Ιταλού

2. Η Erin Horne δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών με θέμα την Αγία Νάπα εκτός τουριστικής περιόδου.

Erin Horne

3. Η Clarissa Schembri, κάτοικος Λεμεσού, στρέφει την προσοχή στην δραματική μεταμόρφωση της πόλης.

Clarissa Schembri

4. Η Léna Le Tessier καταγράφει τη δράση των εθελοντών στο καταφύγιο σκύλων “Hope for Homeless” στην Λακατάμια.

Léna Le Tessier

5. Η Μαρία Σιακαλλή ξεκίνησε με μια καταγραφή των γκράφιτι της Λευκωσίας και στην πορεία συνειδητοποίησε ότι η ακούσια παρουσία τυπογραφικού υλικού στους δρόμους της πόλης είναι επίσης δεικτική του σύγχρονου αστικού πολιτισμού

Μαρία Σιακαλλή

6. Η Katharina Diem εξερευνά τον μικρόκοσμο του διαμερίσματος της και την συγκατοίκηση της με τον Marco.

Katharina Diem

7. Οι φωτογραφίες της Sophy Markova απεικονίζουν οικιστικές αναπτύξεις στα συνεχώς επεκτεινόμενα προάστια της Λευκωσίας όπου οι «γυμνοί» τσιμεντένιοι και μεταλλικοί σκελετοί των καινούργιων αναπτύξεων στα μάτια της έχουν την δική τους ποιητική.

Sophy Markova

8. Η Holly Watson επιζητούσε να αποστασιοποιηθεί από τις ρομαντικές απεικονίσεις της Κύπρου. Σε αντιπαραβολή με αυτές εστίασε την προσοχή της στην αισθητική των προαστείων της Λευκωσία.

Holly Watson

Η έκδοση «Cyprus/New Documents»

εκτίθεται και μπορεί να αγοραστεί

στο Ίδρυμα Phaneromenis70

στη Στοά Παπαδοπούλου στην Παλιά Λευκωσία.