Επιστρέφει τα πυρά στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, σε σχέση με τις δήθεν αποφυλακίσεις παιδεραστών το 2008.

Ο τέως Πρόεδρος με ανακοίνωσή του επικρίνει την κυβέρνηση ότι έχει αναγάγει τη φτηνή προπαγάνδα σε επιστήμη.

Διαβάστε επίσης: Καμία αποφυλάκιση παιδεραστή από Χριστόφια – Ψευδείς οι δηλώσεις Ιωνά 

Διευκρινίζει πως από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του, είχαν δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, έτσι ώστε η απονομή προεδρικής χάρης να βασίζεται σε ξεκάθαρα κριτήρια τα οποία απέκλειαν όσους είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, φόνους και εμπορία ναρκωτικών.

Υπενθύμισε στον Ιωνά Νικολάου ότι το 2011 οργανώθηκε και εκδήλωση διαμαρτυρίας, επειδή η κυβέρνηση δεν απένειμε χάρη σε καταδικασθέντες για τα συγκεκριμένα εγκλήματα.

Δυστυχώς, αναφέρει, η Κυβέρνηση έχει καταργήσει οριστικά κάθε έννοια δεοντολογίας και σεβασμού.

Αυτούσια η δήλωση: 

Δυστυχώς η Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη έχει αναγάγει τη φτηνή προπαγάνδα σε επιστήμη. Αντί για δύο λέξεις απολογίας, επιχείρησε χθες ο κ. Ιωνάς Νικολάου να φορτώσει τις ευθύνες και πάλι στον Δ. Χριστόφια, επειδή ο κ. Αναστασιάδης έδωσε προεδρική χάρη σε παιδεραστή για να αποφυλακιστεί.

Σε κάθε περίπτωση από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης μας, είχαμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες όπως η απονομή προεδρικής χάρης βασίζεται σε ξεκάθαρα κριτήρια τα οποία απέκλειαν όσους είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, φόνους και εμπορία ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των τότε επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας.

Θυμίζω επίσης στον κ. Ιωνά Νικολάου ότι το 2011 οργανώθηκε και εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της Κυβέρνησης Χριστόφια, επειδή δεν απένειμε χάρη σε καταδικασθέντες για τα συγκεκριμένα εγκλήματα. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού έχει καταργήσει οριστικά κάθε έννοια δεοντολογίας και σεβασμού στον όποιο υπηρέτησε τους θεσμούς αυτού του τόπου. Ντροπή!