Δ. Δημητρίου: Λάθος η συνεργασία του ΔΗΣΥ με το ΕΛΑΜ για την εκλογή Αννίτας στην προεδρία της Βουλής

Διγλωσσία στον ΔΗΣΥ για συνεργασία με το ΕΛΑΜ

Δεν υπήρξε συνεργασία μεταξύ ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ, δήλωσε στη «Χαραυγή» ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ονούφριος Κουλλά, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αναφορά του βουλευτή του κόμματος και τέως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου, στον κυριακάτικο «Φιλελεύθερο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου είχε πει ότι «η συνεργασία (με το ΕΛΑΜ) για εκλογή Προέδρου της Βουλής υπήρξε λάθος της παράταξής μας. Είναι τέτοιες κινήσεις, χωρίς στρατηγική, με καθαρά τακτικίστικη προσέγγιση που επέτειναν στο να χάσουμε το βηματισμό μας. Η θέση της προέδρου μας ότι στις Δημοτικές δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΕΛΑΜ είναι αναγνώριση του λάθους».

Ο κ. Κουλλά ανέφερε στη «Χαραυγή» ότι ουδέποτε ο ΔΗΣΥ συνεργάστηκε εκλογικά με το ΕΛΑΜ. Εάν τύχει το ΕΛΑΜ να στηρίξει στη Βουλή κάτι που λέει ο ΔΗΣΥ, πρόσθεσε, αυτό δεν σημαίνει συνεργασία

. Άλλωστε, πρόσθεσε, κάτι ανάλογο γίνεται και με το ΑΚΕΛ και με άλλα κόμματα, όπως και το ΕΛΑΜ, είπε, μπορεί να στηρίξει κάτι που λένε τα υπόλοιπα κόμματα. Στην επισήμανσή μας ότι ο κ. Δημητρίου μιλά καθαρά για συνεργασία στο θέμα της εκλογής της Αννίτας Δημητρίου στην προεδρία της Βουλής, ο κ. Κουλλά είπε ότι δεν υπήρξε καμία συνεργασία, κάτι βέβαια που έχει διαψεύσει ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε αποταθεί δημόσια στην Πρόεδρο του Σώματος όταν του είχε αφαιρέσει το λόγο, υπενθυμίζοντάς της ότι για να βρίσκεται σε εκείνη τη θέση είναι με τις ψήφους του ΕΛΑΜ.

Εκείνο που πιθανόν έγινε, υποστηρίζει ο κ. Κουλλά, είναι ότι το ΕΛΑΜ, μπροστά στον κίνδυνο να εκλεγεί στην προεδρία της Βουλής ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ψήφισε στη δεύτερη ψηφοφορία την προταθείσα από τον Αβέρωφ Νεοφύτου Αννίτα Δημητρίου. «Δεν θεωρώ ότι υπάρξει σύζευξη των δύο», σημείωσε, υποδεικνύοντας ότι ισχύει η απόφαση του ΔΗΣΥ ότι δεν θα συνεργαστεί εκλογικά με το ΕΛΑΜ. Για το ΕΛΑΜ, είπε, όπως και για τη ΔΗΠΑ, διαδραμάτισε ρόλο το ότι η Αννίτα Δημητρίου είχε αποδοχή στην κοινωνία. Ούτε προσυνεννόηση υπήρξε, ούτε οποιαδήποτε εκλογική συνεργασία και συνεπώς δεν χρειάζεται να διορθωθεί κάτι, κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά την άλλη αναφορά του Δ. Δημητρίου, ότι ο ΔΗΣΥ είναι τριχοτομημένος και ότι «απουσιάζει αυτή τη στιγμή η συγκολλητική ουσία», ο κ. Κουλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, ισχυριζόμενος ότι η νέα ηγεσία εργάζεται προς την κατεύθυνση της ενότητας του κόμματος.

Μιχάλης Μιχαήλ 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy