Δ. Διομήδους προς ΕΔΕΚ: Όχι αποφάσεις για προεδρικές χωρίς απόφαση συλλογικών οργάνων

Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ και υποψήφιος για την Προεδρία της ΕΔΕΚ Διομήδης Διομήδους δηλώνει πως θεωρεί αδιανόητο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ να προβαίνει σε επίσημες ή ανεπίσημες διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα για τις Προεδρικές Εκλογές χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και απόφαση στα συλλογικά όργανα του Κινήματος.

“Θεωρώ αυτονόητο ότι την τελική απόφαση για τις Προεδρικές Εκλογές θα τη λάβουν τα μέλη της ΕΔΕΚ στο Συνέδριο του Κινήματος.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά υποχρεώνομαι να παρέμβω δημόσια, ζητώντας να γίνει στην ΕΔΕΚ το αυτονόητο, δηλαδή δημοκρατικός διάλογος, προβληματισμός και λήψη συλλογικών αποφάσεων στα θεσμικά σώματα του κόμματος”, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κ. Διομήδους.

Στη γραπτή δήλωση διερωτάται, μεταξύ άλλων, πότε ο κ. Σιζόπουλος σκοπεύει να συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και διαμόρφωση μιας πρώτης εισήγησης και τον καλεί να απαντήσει αν συμφωνεί ή όχι ότι η απόφαση για την υποστήριξη υποψηφίου στις Προεδρικές πρέπει να γίνει στη βάση πολιτικών θέσεων και κριτηρίων που θα αποφασίσουν τα μέλη της ΕΔΕΚ στο επικείμενο Συνέδριο του Κόμματος.

Ο κ. Διομήδους διερωτάται επίσης αν έχει αποκλειστεί ή όχι το ενδεχόμενο η ΕΔΕΚ να προτείνει δικό της υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν υπάρχει ή όχι συμφωνία για υποστήριξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και εάν ναι, στη βάση ποιων κριτηρίων και με ποια συλλογική απόφαση.

“Εάν όχι, γιατί δεν διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα καθημερινά δημοσιεύματα στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ που παρουσιάζουν περίπου την ΕΔΕΚ ως «δεδομένη»;Έχουν γίνει ή όχι συναντήσεις μακριά από τα φώτα δημοσιότητας για τις οποίες δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση; Εάν ναι, τι συζητήθηκε και ποιες αποφάσεις λήφθηκαν; Ποιοι, με ποια ιδιότητα και στη βάση ποιας απόφασης εκπροσωπούν την ΕΔΕΚ στις συναντήσεις με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων;” διερωτάται ο κ. Διομήδους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.