Δ/ντης πνευμονολογικής Πάφου: Ένιωσα πως έχανα τη μάχη για τη ζωή

Σε έντονο συναισθηματικό κλίμα, ο Δ/ντης της πνευμονολογικής Κλινικής Πάφου, Άδωνης Ελευθερίου, μίλησε για την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό ακι τις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησε αυτός και η οικογένεια του.

Μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ, ο Διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πάφου παραδέχθηκε πως ως γιατρός ένιωσε πως υπήρξαν στιγμές που ένιωσε πως δεν θα τα κατάφερνε να βγει νικητής και θα έχανε τη μάχη.

«Ήταν 11 πολύ δύσκολες μέρες. Τα συμπτώματα ήταν πολύ έντονα με πολύ ψηλούς πυρετούς. Μυαλγία σε σημείο που να πονά όλο το σώμα. Εξάντληση ανορεξία. Στην τέταρτη μέρα εμφανίστηκε ξηρός βήχας και την πέμπτη μέρα είχα δυσκολία στην αναπνοή και στη συνέχεια μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο Λεμεσού και μετά στο Αμμοχώστου».

«Όλο αυτό δημιουργεί στρες ψυχολογικό τόσο για το ίδιο όσο και για τους δικούς του ανθρώπους».

Όσο αφορά τα συμπτώματα ο κ. Ελευθερίου είπε:

«Είναι πολύ βασανιστικά τα συμπτώματα του αναπνευστικού αλλά ακόμη πιο βασανιστικά τα συμπτώματα του ψηλού πυρετού και της μυαλγίας. Αυτός ο ιός μπορεί να εξελιχθεί άσχημα και πολύ γρήγορα. Μπορεί να υποτροπιάσει πολύ άσχημα».

«Ο ιός είναι πάρα πολύ ύπουλος και φαίνεται δεν ισχύει απόλυτα ότι προσβάλει απόλυτα τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους. Εγώ δεν έχω προβλήματα υγείας. Λογικά δεν έπρεπε να το περάσω τόσο δύσκολα. Καθήστε σπίτι και θα περάσει. Θα το νικήσουμε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.