Δ.Ο ΑΚΕΛ Στροβόλου: Πρωτοβουλίες για καθαρότερες συνοικίες – καθαρότερη πόλη – καθαρό περιβάλλον


Πρωτοβουλίες για καθαρότερες συνοικίες – καθαρότερη πόλη – καθαρό περιβάλλον, αναλαμβάνει η Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Στροβόλου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑυτούσια η ανακοίνωση:

«Μέσα στα πλαίσια της ενεργούς συμμετοχής μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, συναισθανόμενοι ότι σήμερα ο δήμος μας παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στον τομέα της καθαριότητας.

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες που ξεκινήσαμε το 2019 που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων.

Ενημέρωση – εθελοντική προσφορά – συμμετοχή των δημοτών μας για αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σε ορισμένες περιοχές του δήμου μας (επίπεδο καθαριότητας, παραμελημένα πάρκα, ύπαρξη διάσπαρτων σκουπιδότοπων, κλπ).

Μέσα από αυτήν την δράση θέλουμε να αναδείξουμε την ανάγκη ενεργότερης συμμετοχής των δημοτών προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, με τρόπο δημιουργικό να υποδείξουμε την ανάγκη ο δήμος να πάρει επιτέλους ριζοσπαστικές αποφάσεις οι οποίες θα φέρουν δραστικές αλλαγές τέτοιες που να οδηγούν σε μία καθαρότερη πόλη, σε εξάλειψη των εστιών ακαθαρσίας και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και ξεχωριστή σημασία σε αυτή την πρωτοβουλία γιατί ακριβώς πιστεύουμε ότι σήμερα δεν αρκεί μονοσήμαντα να ασκούμε κριτική και να έχουμε μόνο αυξημένες απαιτήσεις από τον δήμο και τις υπηρεσίας καθαριότητας αλλά να συμβάλλουμε δημιουργικά στην ανάπτυξη συνεργασιών με ενεργό συμμετοχή των δημοτών μας.

Θέλουμε επίσης να αναδείξουμε τον δημιουργικό ρόλο της ΔΟ ΑΚΕΛ η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην επισήμανση των προβλημάτων και ότι πάντα καταθέτουμε προτάσεις για την επίλυση τους.

Πρόσφατα στην συζήτηση των προϋπολογισμών για το 2022-2024 επαναλάβαμε την έντονη κριτική μας για το επίπεδο καθαριότητας της πόλης μας, τις ευθύνες που αναλογούν στην δημοτική υπηρεσία αλλά και του Δ.Σ, κύρια όμως καταθέσαμε συγκεκριμένες προοδευτικές ριζοσπαστικές προτάσεις για ξεπέρασμα των προβλημάτων.

Η Δ.Ο ΑΚΕΛ είναι έτοιμη να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί και προτίθεται το αμέσως χρονικό διάστημα να οργανώσει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

1. Να επαναλάβει την προηγούμενη πρωτοβουλία καθαριότητας (2019) που περιλάμβανε εκστρατεία διαφώτισης των δημοτών μας για την ανάγκη ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης, εθελοντική καθαριότητα συγκεκριμένων περιοχών στις υποβαθμισμένες περιοχές του δήμου μας (προσφυγικοί συνοικισμοί).

2. Να απευθυνθούμε ξανά στους δημότες αυτών των περιοχών με στόχο τον διάλογο προκειμένου να διεκδικήσουμε συλλογικά την ποιοτική αναβάθμιση τους.

3. Να διεκδικήσουμε από τον δήμο όπως το λαϊκό κίνημα Στροβόλου υιοθετήσει αυτούς τους χώρους.

4. Σε συνεργασία με τους δημότες μας να προβούμε σε συγκεκριμένες προτάσεις για αξιοποίηση των χώρων αυτών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

5. Την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στους χώρους αυτούς με την ενεργό συμμετοχή των οργανωμένων συνόλων κύρια της νεολαίας.

Σημείωση

Οι περιοχές που θα γίνουν αυτές οι δραστηριότητες είναι:

· Συνοικισμός Στρόβολος 2 (χώρος δίπλα από το κοινοτικό ιατρείο).

· Συνοικισμός Στρόβολος 3 (παλιό γήπεδο το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε μεγάλο σκουπιδότοπο).

· Συνοικισμός Κόκκινες (πάρκο χώρος πρασίνου παιδική χαρά στις συμβολή των οδών Μεσαορίας – Πηγής – Μηλιάς)».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.