Δ.Παπαδάκης για QatarGate: Κανείς δεν ξέρει την έκταση του σκανδάλου

Είναι ένα γεγονός που έχει αμαυρώσει την εικόνα του Ευρωκοινοβουλίου, αδικεί την εικόνα του ευρωκοινοβουλίου, αυτή δεν είναι η πραγματικότητα, μια θλιβερή εξαίρεση, μακάρι να ήταν ψέμα, εύχομαι καθημερινά να είναι ψέμα, αν ισχύει πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για να μην υπάρξει ξανά τέτοιου είδους σκάνδαλο, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής των S&D,  Δημητρης Παπαδάκης σχετικα με το  σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η ευρωβουλεύτρια Εύα Καϊλή.

Ο κ.Παπαδάκης, μιλώντας σε Κύπριους δημοσιογράφους που βρισκονται στο Στρασβούργο αυτές τις μέρες για την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ανέφερε οτι τέτοιες ενέργειες και από τους τρίτους δεν εξυπηρετούν τίποτα, αντίθετα φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα, «ήδη έχετε αντιληφθεί ότι υπάρχει μια προδιάθεση πλέον από τους ευρωβουλευτές να μην προχωρήσει το θέμα της φιλελευθεροποίησης της βίζας λόγω αυτού του γεγονότος» πρόσθεσε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Το κλίμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ότι υπήρχε θλίψη, κατήφεια, απογοήτευση αλλά και οργή γιατί θεωρούν ότι κάποιοι μας κορόιδευαν, και έχουν καταφέρει να αμαυρώσουν το έργο το οποίο παράγουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών  εργάζονται με στόχο την καλύτερη καθημερινότητα του ευρωπαίου πολίτη. Ελπίζουμε να επανακτήσουμε την αξιοπιστία των πολίτων με τις ενέργειες μας στο άμεσο μέλλον.

Επειδή έχει ανοίξει συζήτηση για τους λομπίστες, είπε ότι για τον ίδιο, το πρόβλημα δεν είναι οι λομπίστες, αλλά οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Το να συναντηθεί κάποιος με τους εκπρόσωπους συνδικαλιστικών οργανώσεων,  αυτοκινητοβιομηχανιών για συζήτηση σχετικά με τα θέματα που τους ενδιαφέρουν δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, αντίθετα πρέπει να τους ακούς, το ζήτημα είναι τι κάνεις μετά τις συναντήσεις.

Οφείλουν και οι πολίτες να μην στέλνουν εκπρόσωπους στην βάση της εικόνας, να ανεβάσουν το πολιτικό τους επίπεδο και την κρίση τους. Για παράδειγμα σε χώρες όπως η Κύπρος γνωρίζει ποιος είναι ο καθένας, ποια τα οικονομικά του μεγέθη και τι ζωή κάνει. Αν για παράδειγμα κάνει ένας πολιτικός μια ζωή που δεν ανταποκρίνεται στις απολαβές τους, τότες κάτι πάει λάθος.

Οι πολίτες οφείλουν να μπαίνουν σε αυτή τη λογική αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την κοινωνία μας – να είναι πιο κριτικός, πιο απαιτητικός και στο τέλος της ημέρας να μην μέμφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις επιλογές σ η για την ανοχή που επιδεικνύει.

Ερωτηθείς για το αν έχει τεθεί στο στόχαστρο η δική τους ομάδα από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, ο κ. Παπαδάκης απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι αυτό είναι γιατί κανείς δεν ξέρει την έκταση του σκανδάλου. Περιμένουμε να δούμε την κατάληξη, εγώ εύχομαι να κλείσει εδώ το σκάνδαλο, είπε.

Ο ίδιος ανέφερε οτι συνεργάστηκε πολύ με την Εύα Καϊλή την προηγουμένη πενταετία – και δεν έχει λόγια να  περιγράψει το αίσθημα, με ένα άνθρωπο που είχε στενή συνεργασία να αναδεικνύεται συνένοχος σε ένα σκάνδαλο, κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.