Δ.Σ Αγγλικής Σχολής: Κάνει λόγο για «παράτυπη» απεργία και δηλώνει έτοιμο για διάλογο

Το πρωταρχικό μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης της Αγγλικής Σχολής παρέμεινε και παραμένει το συμφέρον των μαθητών και η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο ΔΣ και η Διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής αναφέρουν ότι είναι μετά λύπης που έχουν παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες την απεργία της Οργάνωσης Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA).

To Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής,αναφέρεται, από την ημέρα ανακοίνωσης των απεργιακών μέτρων εξέφρασε την επιθυμία του να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ESSA ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας.

«Το Υπουργείο Εργασίας την 30η Σεπτεμβρίου 2021, πρώτη ημέρα απεργίας, εξέδωσε ανακοίνωση ότι η απεργία της ESSA ήταν παράτυπη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής προσήλθε στο Υπουργείο Εργασίας την 4η Οκτωβρίου 2021 ως η πρόσκληση του Υπουργείου ενώ την ίδια ώρα η ESSA συνέχισε τα απεργιακά μέτρα», υποστηρίζεται.

Περαιτέρω το ΔΣ και η Διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής αναφέρουν ότι η Πρόεδρος της ΕSSA κατά την 28 Σεπτεμβρίου 2021, απέστειλε μήνυμα σε όλους του γονείς των μαθητών της Αγγλικής Σχολής. «Επειδή η εν λόγω πράξη παραβίαζε προσωπικά δεδομένα με βάση τόσο την Πολιτική του Σχολείου όσο και το Νόμο για τα οποία η Αγγλική Σχολή έγινε αποδέκτης παραπόνων, η Αγγλική Σχολή προέβηκε καθηκόντως σε διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και την ίδια ώρα έθεσε σε διαθεσιμότητα το μέλος του Προσωπικού λόγω της σοβαρότητας της πράξης. Παράλληλα η Αγγλική Σχολή ενημέρωσε την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη εν λόγω διερεύνηση», προστίθεται.

Υποστηρίζεται ότι κατόπιν διεξαγωγής της σχετικής διερεύνησης, η Επιτροπή Διερεύνησης η οποία συστάθηκε για αυτό το λόγο και με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της Αγγλικής Σχολής διαπίστωσε τη διάπραξη σοβαρού πειθαρχικού αδικήματος από το εν λόγω μέλος του προσωπικού και σύστησε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής την απόφαση για απόλυση.

Η απόφαση διεξαγωγής πειθαρχικής έρευνας, αναφέρεται, καμία σχέση έχει με την ιδιότητα του μέλους του Προσωπικού ή το δικαίωμα του συνδικαλισμού.

Την ίδια ώρα, αναφέρεται, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλική Σχολής απέστειλε και επίσημα πρόσκληση προς την ESSA για έναρξη διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό.

Αδικαιολόγητη η απεργία στην Αγγλική Σχολή, υποστηρίζει η ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με σημερινή της ανακοίνωση χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη» την απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας από την Οργάνωση Προσωπικού (ESSA) από την περασμένη Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως υποστηρίζει, το θέμα που έχει προκύψει με την διαθεσιμότητα της Προέδρου της Οργάνωσης Προσωπικού, «ουδεμία σχέση έχει με την συνδικαλιστική της δράση αλλά με την διερεύνηση πιθανής σοβαρής παράβασης που ενέχει στοιχεία ενδεχόμενου ποινικού αδικήματος».

«Με την σύνδεση του ζητήματος  με τα δικαιώματα συνδικαλιστικής δράσης και ελευθέριας, που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν, επιχειρείται η αποτροπή της κατά νόμο υποχρεωτικής διερεύνησης με την επίκληση συνδικαλιστικής ασυλίας», ισχυρίζεται η Ομοσπονδία και προσθέτει πως η διοίκηση του σχολείου οφείλει να προβεί στην εν λόγω διερεύνηση και ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής να πράξει.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «ο ισχυρισμός της συνδικαλιστικής πλευράς περί άρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου να προσέλθει σε διάλογο για συζήτηση διάφορων αιτημάτων, πόρρω απέχει από την πραγματικότητα αφού η διοίκηση του σχολείου έχει συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις, τόσο απευθείας με την συνδικαλιστική οργάνωση του προσωπικού όσο και ενώπιον της αρμόδιας μεσολαβητικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Ο ΟΕΒ υποστηρίζει πως η μεσολαβητική υπηρεσία εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι τα μέτρα που εφαρμόζει το προσωπικό είναι κατά παράβαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και καλεί την ESSA «να άρει τα μέτρα που ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα εδώ και μέρες τους μαθητές της Σχολής και τους γονείς τους, και να συμμετάσχει στον διάλογο».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.