Δάλι: Παρέμβαση Επιτρόπου του Παιδιού για τα εργοστάσια

Η επιστολή στάληκε σε τρία εμπλεκόμενα Υπουργεία

Την παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπως Μιχαηλίδου – Λιβανίου έχει προκαλέσει το θέμα της συνεχιζόμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας οχληράς βιομηχανίας στην περιοχή.

Επικαλούμενη αριθμό παραπόνων που έφτασαν στο γραφείο της από διάφορες ομάδες πολιτών, η Επίτροπος απέστειλε αυστηρή επιστολή σε τρία εμπλεκόμενα Υπουργεία, αλλά και στον Δήμαρχο Ιδαλίου, ζητώντας από κάθε αρμόδια Αρχή ξεχωριστά να την ενημερώσει για τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί επί του θέματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, η επιστολή, που φέρει ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2020, στάληκε στα Υπουργεία Παιδείας, Ενέργειας και Υγείας, καθώς επίσης και στον Δήμαρχο Ιδαλίου.

Στην επιστολή η Επίτροπος αναφέρει πως το σχολείο αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα ρύπανσης της ατμόσφαιρας λόγω της λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή. Αναφέρει περαιτέρω ότι τα καυσαέρια και οι αναθυμιάσεις επηρεάζουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής των παιδιών, καθώς υπάρχουν αναφορές για συχνή εμφάνιση πονοκέφαλου, ζαλάδας, πονόλαιμου, βήχα και τάσης εμετού.

«Οι αποπνικτικές συνθήκες που δημιουργούνται επιδρούν αρνητικά και στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφού δάσκαλοι και παιδιά δυσκολεύονται να εργαστούν», αναφέρει η Επίτροπος και ζητά ενημέρωση από κάθε αρμόδια Αρχή ξεχωριστά για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί επί του θέματος.

Μελετούν τα επόμενα βήματά τους οι κάτοικοι

Στις 18 Φεβρουαρίου, στις 7μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Γενική Συνέλευση της Κίνησης Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής, προκειμένου να γίνει ανασκόπηση της κατάστασης και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των κατοίκων της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.