Δαμιανού: Η ακεραιότητα των εκλογών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Αριστος Δαμιανού, σε παρέμβασή του σήμερα σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής ING2 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι η ακεραιότητα των εκλογών και των προεκλογικών διαδικασιών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της.

Ο κ. Δαμιανού συμμετείχε διαδικτυακά στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τις εξωτερικές παρεμβάσεις, περιλαμβανομένης της παραπληροφόρησης, σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο ΕΚ (ING2). Θέμα της Συνάντησης ήταν η νομοθετική ανθεκτικότητα, η εκλογική νομοθεσία και οι εκστρατείες χειραγώγησης της πληροφόρησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι η ακεραιότητα των εκλογών και των προεκλογικών διαδικασιών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της. Ειδικότερα, ανέφερε ότι είναι αναγκαία η θέσπιση ενός επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου για την προστασία των πολιτών από την παραπληροφόρηση, τις ψευδείς ειδήσεις και τη ρητορική μίσους.

Τα φαινόμενα αυτά, επισήμανε ο κ. Δαμιανού, επηρεάζουν δυσμενώς την ελευθερία έκφρασης των πολιτών και συνακόλουθα τις δημοκρατικές διαδικασίες. Πρέπει η Ειδική Επιτροπή ING2 να συνεργαστεί τόσο με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ όσο και με εθνικούς θεσμούς και φορείς, για την προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της νομοθεσίας που αφορά στις εκλογικές διαδικασίες και την παραπληροφόρηση, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy