Δαμιανού για ενδιάμεσο πόρισμα: Απαράδεκτο-Η διαφάνεια δε μπορεί να «μαυριστεί»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Το ΑΚΕΛ δεν αναμένει επίδειξη πολιτικής ευθιξίας από την κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού που πρωτοστάτησε στη θεσμική διαπλοκή μέσα από το πάρτι των «χρυσών» διαβατηρίων τόνισε ο Άριστος Δαμιανού, σχολιάζοντας το ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης:

Έδωσαν κατάμαυρο το ενδιάμεσο πόρισμα – Δεκάδες μαυρισμένες σελίδες

Νέες αποκαλύψεις: Επιστολή με παρέμβαση Αναστασιάδη για παραχώρηση διαβατηρίων

Χρυσά Διαβατήρια: Το Υπουργικό «λειτουργούσε κατά παράβαση των αρχών της φυσικής δικαιοσύνης»

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι πλέον είναι τεκμηριωμένη η θεσμική διαπλοκή του προέδρου Αναστασιάδη και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπενθύμισε τα λεγόμενα του προέδρου της Δημοκρατίας ότι κατηγορείται αδίκως και ότι αν αποδειχθεί ότι εμπλέκεται θα αναλάμβανε την ευθύνη και θα παραιτείτο. Όπως είπε το ΑΚΕΛ δεν αναμένει από τους κυβερνώντες να επιδείξουν πολιτική ευθιξία.

Επίσης ο βουλευτής του ΑΚΕΛ καυτηρίασε τη προσπάθεια συσκότισης μέσα από το πόρισμα με θύμα τη διαφάνεια. Όπως είπε υπάρχουν μαυρισμένες αναφορές που μειώνουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης μελέτης του πορίσματος. Πρόσθεσε ότι η διαφάνεια δε μπορεί να «μαυριστεί» αλλά μαυρίζονται εκείνοι που προσπαθούν να συσκοτίσουν, λέγοντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόσθεσε ότι σε οποιοδήποτε κράτος που θα σεβόταν τους πολίτες, θα πήγαιναν σπίτι τους προ πολλού.

Επίσης είπε ότι θα μελετήσουν το πόρισμα και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.