Δαμιανού για επεισόδια στο μνημόσυνο Γρίβα: Δεν υπήρχε πολιτική βούληση για να αποφευχθούν – «Υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα»

Δεν υπήρχε επάρκεια από πλευράς πολιτικών προϊσταμένων της αστυνομίας ούτε πολιτική βούληση για να αποφευχθούν τα επεισόδια της Κυριακής, τόνισε ο Άριστος Δαμιανού, επισημαίνοντας πως ότι και να έκαναν ήταν ωσάν να πυροβολούσαν οι ίδιοι το πόδι τους.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα, σημειώνοντας ότι δε αναμένουν κάτι άλλο από μια κυβέρνηση που φεύγει, καταρρέοντας. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο κ. Δαμιανού είπε ότι οι κυβερνώντες αδυνατούν να διαχειριστούν μια κατάσταση που οι ίδιοι εξέθρεψαν με τις πολιτικές τους να τιμούν κάθε χρόνο τον ολετήρα Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β. Επίσης ανέφερε πως μόνο ως αυτοκριτική μπορεί να θεωρηθούν οι χθεσινές αναφορές του προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας πως όλοι αυτοί που καυτηρίαζαν είναι οι ίδιοι που τους ανέθρεψαν με στοιχεία της ακροδεξιάς, του γριβισμού και εοκαβιτισμού.

Επίσης ο κ. Δαμιανού ανέφερε πως ξανά ο Συναγερμός, η κυβέρνηση και το ΕΛΑΜ τίμησαν τον ολετήρα Γρίβα, λέγοντας πως σχεδόν μισό αιώνα από την πραξικόπημα και την εισβολή παραμένουν προκλητικά αμετανόητοι. Ακόμα είπε πως όλα αυτά τα χρόνια η ημετεροκρατία και η συναγερμοποίηση της αστυνομίας οδήγησε σε αλλοίωση της επιχειρησιακής ικανότητας. Υπέδειξε πως χρειάζεται νέος πρόεδρος ο οποίος θα τιμά τη δημοκρατία και την αντίσταση και όχι τον ολετήρα Γρίβα, τονίζοντας πως αυτός είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ανέφερε ακόμα πως οι Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης παραμένουν στην ίδια γραμμή που χάραξε ο Συναγερμός να υμνούν τον Γρίβα αντί τη δημοκρατία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.