Δαμιανού για επεισόδια: Κρύβονται οι αρμόδιοι – Ο «Αίαντας» έβγαλε μάτι σε ειρηνική διαδήλωσή

Δεν πρέπει να κρύβονται οι αρμόδιοι, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο πριν από την έναρξη του αγώνα Ανόρθωσης και Απόλλωνα και τον κρίσιμο τραυματισμό του 20χρονου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι θα ανέμενε από την Υπουργό Δικαιοσύνης και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να δώσουν εξηγήσεις. Ο κ. Δαμιανού επισήμανε ότι η αστυνομία εμφανίστηκε ανέτοιμη, ενώ έκανε λόγο για ανικανότητα και ανεπάρκεια. Σημείωσε ότι τα επεισόδια έγιναν σε χώρο κατοικημένο και ο «Αίαντας» ήταν στη διάθεση της αστυνομίας, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σημείωσε μάλιστα ότι ο χουλιγκανισμός ελέγχθηκε κατά κάποιο τρόπο εντός των γηπέδων, αλλά μεταφέρθηκε σε γειτονιές που είναι πλησίον των σταδίων.

Ο κ. Δαμιανού υπενθύμισε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες πολιτών για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που περιόριζαν ατομικές και συλλογικές ελευθερίες, λέγοντας ότι τότε οι κυβερνώντες με περιττή σπουδή έβγαλαν στον δρόμο τον Αίαντα, τραυματίζοντας πολίτη στο μάτι ενώ σημείωσε ότι έγιναν τότε και άλλα απαράδεκτα γεγονότα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε ότι υπάρχουν εισηγήσεις για να αντιμετωπισθεί και να μειωθεί το πρόβλημα με τα επεισόδια βίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών δήλωσαν έτοιμοι να ανοίξει η συζήτηση για αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας, μετά και τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.