Δαμιανού: Kομματικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις εκ των άνω στο θέμα των συνενώσεων

Η Αριστερά κίνησε εδώ και χρόνια τη διαδικασία για την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, τονίζοντας ότι η μεγάλη εικόνα είναι ότι πέρασε μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Επισήμανε ότι το κόμμα του επέφερε 100 αλλαγές για βελτίωση των νομοσχεδίων, παρόλο όπως πρόσθεσε που υπάρχουν και τροπολογίες που έγιναν και δεν ικανοποιούν.

Επιβεβαίωσε κομματικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις εκ των άνω, όπως είπε, στο θέμα των συνενώσεων. Σημείωσε την έντονη διαφωνία του ΑΚΕΛ στην απόφαση για συνένωση του ακριτικού δήμου της Δερύνειας με τον Δήμο Παραλιμνίου. Χαρακτήρισε επίσης λανθασμένο το ότι η Αραδίππου δεν συνενώθηκε με τον Δήμο Λάρνακας, σημειώνοντας ότι υπήρχαν σκοπιμότητες για την απόφαση και επισημαίνοντας ότι δόθηκε στον συγκεκριμένο δήμο πακτωλός χρημάτων.

Ο κύριος Δαμιανού είπε επίσης ότι το ΑΚΕΛ διαφώνησε με την τροπολογία ότι θα εκλέγεται ο πρόεδρος των σχολικών εφορειών προβλέποντας ότι αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα.

Υπενθύμισε ακόμη ότι το ΑΚΕΛ είχε επιμείνει από την αρχή στη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων αλλά η θέση του δεν πέρασε από την Ολομέλεια. Είναι σημαντικό, υπογράμμισε, ότι με τη μεταρρύθμιση δημιουργούνται σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές για πολλές περιοχές.

Βεβαίως, είπε, υπήρξαν σκοπιμότητες από κάποιους, αλλά τώρα η μεγάλη εικόνα είναι η υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.