Δαμιανού για πόρισμα διαβατηρίων: Κάτι θέλουν να συγκαλύψουν – «Έχουν εύκολο το ψέμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, με θέμα τα νέα στεγαστικά σχέδια της Κυβέρνησης, Λευκωσία 17 Φεβρουαρίου 2021.

Δεν εκπλήττει πλέον η μεγάλη ευκολία με την οποία η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ λένε ψέματα στον κόσμο, δήλωσε το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην Πρωινή Έκδοση υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν και κατηγορούσαν όσους επέκριναν τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν ότι υπέσκαπταν το επενδυτικό πρόγραμμα. Τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε, λέει ότι προ καιρού είχαν παραδεχθεί ότι υπήρχε πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση: Δεν είναι παράλογο να παραχωρείτο υπηκοότητα σε συγγενείς επενδυτών

Ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι σε οποιοδήποτε σύγχρονο κράτος η κυβέρνηση και ο πρόεδρος θα υπέβαλλαν παραίτηση προ καιρού, ιδιαίτερα τώρα και με το πόρισμα της ερευνητικής Επιτροπής.

Ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να δώσει αμέσως το πόρισμα στη δημοσιότητα, είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο κ. Νικολάτος έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα και να κριθεί από την κοινωνία.

Όταν οι κυβερνώντες λένε ότι θέλουν να δουν πρώτα το πόρισμα και μετά να το δώσουν στη δημοσιότητα, αυτό είπε, δείχνει ότι κάτι θέλουν να συγκαλύψουν.

Σημείωσε επίσης ότι στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπάρχουν ευθύνες και σε πολιτειακούς αξιωματούχους.

Σε ότι αφορά το ότι πιθανόν να δόθηκαν παράτυπα υπηκοότητες και από προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι ο υπερψηφισμός δεν βοηθά, αφού οι κυβερνήσεις Παπαδόπουλου και Χριστόφια έδωσαν 150 υπηκοότητες ενώ η κυβέρνηση Αναστασιάδη έδωσαν 7.000 με ξεχειλωμένα κριτήρια.

Κυβέρνηση: Δεν είναι παράλογο να παραχωρείτο υπηκοότητα σε συγγενείς επενδυτών

Οι παρανομίες που εντοπίζονται στο 52% των αιτήσεων για πολιτογραφήσεις εστιάζονται στην παραχώρηση υπηκοοτήτων στις συζύγους και στα παιδιά επενδυτών, δήλωσε στον Άστρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ωστόσο, ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, δεν θεωρεί παράλογο να παραχωρείτο υπηκοότητα και σε αυτά τα άτομα, παρόλο που αυτό δεν καλυπτόταν από κανονισμούς και γινόταν και από άλλες κυβερνήσεις, όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι το ότι υπήρξαν ελλείμματα στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων έχει αναγνωριστεί εξού και συστάθηκε η ερευνητική επιτροπή.

Συνέστησε υπομονή μέχρι να πάρουν όλοι το πόρισμα και να το μελετήσουν και μετά να βγάλουν συμπεράσματα.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ασκεί κριτική χωρίς να διαβάσει το πόρισμα, αφού αυτό βρίσκεται ακόμα στα χέρια του γενικού εισαγγελέα. Χαρακτήρισε επίσης ως λαϊκισμό τη στάση της αντιπολίτευσης.

Αν το θέμα είναι ότι δόθηκαν διαβατήρια σε συζύγους και παιδιά, σημείωσε, αυτό είναι το λιγότερο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei