Δαμιανού: Προωθούνται πολιτικές που γαργαλίζουν την ακροδεξιά γιατί ο Αβέρωφ χρειάζεται αυτές τις ψήφους

Προωθούνται πολιτικές στο μεταναστευτικό, που γαργαλίζουν τα αυτιά της ακροδεξιάς και των ΕΛΑΜιτών γιατί προφανώς ο Αβέρωφ Νεοφύτου χρειάζεται και αυτές τις ψήφους ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άριστος Δαμιανού.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε δυσλειτουργικό και ζημιογόνο ότι το μέτρο με τον φράκτη κατά μήκος της πράσινης γραμμής, λέγοντας ότι οι αιτούντες άσυλο παρακάμπτουν το συρματόπλεγμα και εισέρχονται από άλλες περιοχές.

Επίσης αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις ανθρώπων που βγάζουν χρήματα από αυτή την ιστορία.

Ο κ. Δαμιανού επισήμανε ότι όλα γίνονται στο φόντο μιας προσπάθειας από την κυβέρνηση, να παρουσιάσει τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, ως μια γραμμή που ελέγχεται απόλυτα, γιατί στόχος είναι η ένταξη στο Σένγκεν.

Ο Άριστος Δαμιανού υπέδειξε ότι απαιτείται σεβασμός του διεθνούς δικαίου, αποτελεσματική και γρήγορη εξέταση των αιτήσεων για άσυλο, απέλαση εκείνων που δεν δικαιούνται και περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, κάτι που όπως είπε, δεν υπάρχει.

Αναφέρθηκε και στην πρόταση που κατέθεσε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy