Δαμιανού σε Γιολίτη: Η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης δεν είναι μια βόλτα στο Mall

Η Υπουργός Δικαιοσύνης είτε δε γνωρίζει τα κοινοβουλευτικά θέσμια ή στο βωμό του επικοινωνιακού χειρισμού και της εικόνας ορισμένων θυσιάζεται η ουσία, σχετικά με τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι η Έμιλη Γιολίτη ζητά μέσα σε 10 ημέρες από τη Βουλή να ψηφίσει συνταγματική τροποποίηση με τη δημιουργία νέου Ανωτάτου Δικαστηρίου, νέου Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου και νέου Εφετείου, λες και πρόκειται για την πιο καθημερινή πράξη όπως είναι μια βόλτα στο MALL.

Ο κ. Δαμιανού επισήμανε ότι δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια και να ψηφίσουν μια μεταρρύθμιση που θα στοιχίσει πολλά εκατομμύρια. Διερωτήθηκε μάλιστα ποιος θα φέρει την ευθύνη όταν διαλυθεί το Ανώτατο Δικαστήριο για να δημιουργηθούν δυο νέα δικαστήρια και την επαύριον αν κηρυχθούν αντισυνταγματικά από το Ανώτατο Δικαστήριο. Κατέστησε δε σαφές ότι το ΑΚΕΛ δεν θα συμπεριφερθεί ανεύθυνα λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στο διάλογο εντός του κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου είπε ότι η χειραγώγηση δεν εξυπηρετεί κανέναν. Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συζητούν ένα τόσο σοβαρό θέμα με το πιστόλι στον κρόταφο και να τρέχουν να ψηφίσουν μια νομοθεσία. Επίσης ο κ. Ευσταθίου είπε ότι δε μπορεί να γίνεται κατ’ άρθρον συζήτηση ενός θέματος και μετά από μια εβδομάδα να οδηγείται ενώπιον της Ολομέλειας προς ψήφιση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.