Δαμιανού για στεγαστική πολιτική: Η κυβέρνηση δεν έχει την κοινωνική ευαισθησία για να λάβει μέτρα

Για απουσία ολοκληρωμένης ενιαίας στεγαστικής πολιτικής κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Άριστος Δαμιανού.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και βουλευτής του ΑΚΕΛ εξήγησε ότι για πολλά χρόνια, και ιδιαίτερα επί διακυβέρνησης Χριστόφια, ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης έδινε την ευκαιρία απόκτησης φτηνής αλλά αφαλούς οικογενειακής στέγης.

Τόνισε ότι αντί η κυβέρνηση να προικοδοτήσει με χρήματα τον ΚΟΑΓ για να δημιουργεί συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και να βοηθήσει τους πολίτες, αποφάσισε να βρει χρήματα με την μορφή εισφοράς από τα χρυσά διαβατήρια. Ο κ. Δαμιανού πρόσθεσε ότι ο ΚΟΑΓ έπρεπε να λάβει 70-100 χιλιάδες από τουλάχιστον 2000 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφέντες. Ωστόσο όπως είπε εισέπραξε μόνο 11 εκατομμύρια ευρώ, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης δημοσίου χρήματος. Τόνισε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, είναι ότι έχουν παγώσει πολλά προγράμματα ενοικίασης ή φτηνής προσιτής οικογενειακής στέγης του οργανισμού, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων.

Ο Άριστος Δαμιανού επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την κοινωνική ευαισθησία για να λάβει μέτρα. Σημείωσε ότι η προοδευτική αλλαγή στην κοινωνία μπορεί να έρθει μόνο με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.