Δαμιανού: Θολώνει τα νερά για τις παρακολουθήσεις η Κυβέρνηση και δεν απαντά

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να θολώνει τα νερά στο θέμα των παρακολουθήσεων και να απαντήσει κατά πόσον αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται για να παρακολουθούνται πολίτες, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κενά στη νομοθεσία για τις παρακολουθήσεις και εξήγησε ότι εκείνο που πρέπει να διερευνηθεί είναι η δραστηριότητα μεγάλων εταιρειών και συμφερόντων. Υπενθύμισε την υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν όπου καταδικάστηκε μια εταιρεία αλλά οι ιδιοκτήτες της απαλλάχτηκαν κατηγοριών.

Το θέμα είπε ο κύριος Δαμιανού διερευνάται και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής που διορίστηκε για να το εξετάσει.

Σιζόπουλος: Δεν προχώρησε σε εξέταση της υπόθεσης η Κυβέρνηση 

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερη και ιδιόμορφη την υπόθεση των παρακολουθήσεων τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα της εμπλοκής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτό.
Θα πρέπει, είπε, να ξεκαθαρίσει εάν οι παρακολουθήσεις γίνονταν από εταιρεία που δρούσε στην Κύπρο ή εάν εμπλέκονταν και κρατικές υπηρεσίες.
Πρόσθεσε ότι παρόλο που το θέμα τέθηκε από αρχηγό κόμματος σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε εξέταση της καταγγελίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.