Δαμιανού: Το 50% των προτεινόμενων μελών της Αρχής κατά της Διαφθοράς σχετίζονται με «Χρυσά Διαβατήρια»

Έντονες αντιδράσεις και ενστάσεις από ΑΚΕΛ και Οικολόγους για τη σύσταση του καταλόγου με τους 15 υποψήφιους που θα διοριστούν στην Αρχή κατά της Διαφθοράς από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού τόνισε ότι εκ πρώτης όψεως, από τα 12 πρόσωπα που προτείνονται ως μέλη στον κατάλογο, τουλάχιστον το 50% σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, με τράπεζα, με μεγάλο οργανισμό αλλά και με ομίλους εταιρειών που συνδέονται με το πρόγραμμα «Χρυσών Διαβατηρίων». Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι δεν αμφισβητείται η ακεραιότητα και τιμιότητα των προσώπων αυτών, αλλά τόνισε ότι δεν διαθέτουν το στοιχείο της αντικειμενικής αμεροληψίας.

Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν πρόσωπα που έτυχαν πολιτικού διορισμού από τον ΔΗΣΥ, αλλά τόνισε ότι το ΑΚΕΛ δε μιλά για κομματικές ιδιότητες αλλά για ενδεχόμενες οικονομικές εξαρτήσεις. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι πρωταθλητής της θεσμικής διαπλοκής, σημειώνοντας ότι απαιτείται μια νέα και πιο τίμια διακυβέρνηση.

Σημείωσε ωστόσο ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης σκεπτόμενος την υστεροφημία του, θα διορίσει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, ανθρώπους που θα διαθέτουν την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Θεοπέμπτου: Άτομα με σχέσεις σε επιχειρηματικούς κύκλους Χρυσών Διαβατηρίων

Ανησυχία και φόβο να μη λειτουργήσει μια Αρχή κατά της Διαφθοράς που θα συνδράμει στον προεκλογικό αγώνα του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις προεδρικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε απογοητευμένος, λέγοντας ότι στον κατάλογο με τους 15 υποψηφίους που θα διοριστούν από τον πρόεδρο Αναστασιάδη στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, υπάρχουν άτομα που έχουν σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, με τράπεζες και με «χρυσά» διαβατήρια. Εξέφρασε ακόμα αμφιβολίες, αν αυτά τα άτομα, όταν χρειαστεί να διερευνήσουν υποθέσεις διαφθοράς, θα το πράξουν σωστά ή αν θα ξεκινήσει η διερεύνηση υπόθεσης.
Επίσης ο κ. Θεοπέμπτου σημείωσε ότι τα μέλη της Αρχής θα αμείβονται με 80.000 ευρώ τον χρόνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.