Δαπάνη €890.000 το δίκτυο των 9 πάρκων στην Πάφο, λέει ο Δήμαρχος Πάφου

Συνολικής δαπάνης 890.000 ευρώ είναι το δίκτυο των εννέα πάρκων που ετοιμάζει ο Δήμος Πάφου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, τα  δύο πάρκα «Γιώργος Σεφέρης» και «Άντης Χατζηαδάμος», τα οποία δημιουργήθηκαν από τον Δήμο Πάφου επί των οδών Αλαμάνας και Ξάνθης αντίστοιχα, σε παραπλήσια απόσταση μεταξύ τους, στο πλαίσιο της δημιουργίας δικτύου 9 πάρκων, συνολικής δαπάνης 890.000 ευρώ ,παραδόθηκαν χτες και επίσημα στο κοινό.

Ο  Δήμαρχος Πάφου μιλώντας στην τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας των πάρκων, ανέφερε πως η  Τοπική Αρχή θέλει να αναδείξει και να τιμήσει τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού και να προβάλει την προσφορά και το έργο τους. Και αυτό, είπε, για να γνωρίζουν οι δημότες ότι η Πάφος είχε και έχει βάθος πνευματικό.

Σημείωσε επίσης ότι η δημιουργία πάρκων στην πόλη και ιδιαίτερα στις γειτονιές αποτελεί προτεραιότητα της Τοπικής Αρχής, αφού οι χώροι αυτοί, πέρα της περιβαλλοντικής και ψυχαγωγικής σημασίας τους, αποτελούν σημεία κοινωνικής συνεύρεσης και δημιουργούν πολύτιμες αναμνήσεις όταν τα επισκέπτονται παιδιά με παππούδες και γονείς.

Από την πλευρά του ο  Δημοτικός Γραμματέας Πάφου Θέμης Φιλιππίδης αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία που έχει ονοματοδοσία χώρων και οδών της πόλης και αναφέρθηκε στη σχέση της Πάφου με τον Γιώργο Σεφέρη όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από σχετική μελέτη του Καθηγητή Νεότερης Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Γιώργου Γεωργή, στην οποία καταγράφεται η επίσκεψη του Νομπελίστα λογοτέχνη και επιφανούς διπλωμάτη στην Πάφο τον Νοέμβριο του 1953. Ο κ. Φιλιππίδης αναφέρθηκε επίσης στη ζωή, το έργο και την προσφορά του συμπολίτη μας δημιουργού Άντη Χατζηαδάμου.

Στη λιτή, λόγω της πανδημίας τελετή, παρέστησαν και μέλη της οικογένειας του αείμνηστου Άντη Χατζηαδάμου. Μιλώντας εκ μέρους τους, η αδελφή του τιμώμενου καλλιτέχνη Λία Χατζηαδάμου εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία αυτή και ευχαρίστησε τον Δήμο για την τιμή που αποδίδει στον αδελφό της.

Στην εκδήλωση παρέστη ακόμη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Αρχιτέκτονας του έργου Γιώργος Ψωμάς, ο οποίος σχεδίασε αφιλοκερδώς τα δύο πάρκα, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική από τους Σταύρο Επαμεινώνδα και Σωτήρη Χαπέσιη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.