Δε λέει τη λέξη «παραίτηση» ο Σιζόπουλος για Συλλούρη

Οι πολιτικές ευθύνες πρέπει να αναληφθούν από αυτούς που έχουν το πολιτικό ήθος να το πράξουν επιμένει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι το θέμα είναι ο ίδιος ο Δημήτρης Συλλούρης που εμπλέκεται στις διαδικασίες να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες. Όπως είπε, αυτός θα πάρει την απόφαση και θα κριθεί από τον λαό. Πρόσθεσε ότι το θέμα πρέπει να διαλευκανθεί και αν ο πρόεδρος της Βουλής έχει πολιτικές ευθύνες να του αποδοθούν. Κάλεσε δε την Εισαγγελία να ανοίξει εκ νέου όλους τους φακέλους για τις πολιτογραφήσεις.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας προτείνει να ανακληθεί η επιλογή του Δημήτρη Συλλούρη από τη θέση του προέδρου της Βουλής, ώστε το Κοινοβούλιο να προχωρήσει σε εκλογή νέου προέδρου.

Πρόσθεσε ότι μέσω επιστολής του, πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα στην Ολομέλεια του σώματος για παύση του κ. Συλλούρη.

Σημείωσε ότι θα μιλήσει και με τα άλλα κόμματα για να υπάρξει έκτακτη συνεδρία του σώματος από Δευτέρας οπότε και θα αναλάβει καθήκοντα ο προεδρεύων του σώματος που είναι ο γηραιότερος δηλαδή ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.