Η Πειθαρχική Επιτροπή της ιταλικής Ομοσπονδίας επέβαλλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον Μοίζε Κεν για τον πανηγυρισμό του στο ματς με την Κάλιαρι, μετά από ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Ο παίκτης της Γιουβέντους, Μοίζε Κεν, απασχόλησε την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες, αφού πανηγύρισε ως άγαλμα μπροστά από τους οπαδούς της Κάλιαρι, έπειτα από ρατσιστικό μένος προς το πρόσωπό του, στο παιχνίδι με την ομάδα της Σαρδηνίας την Τρίτη (2/3).

Οι δηλώσεις του Μπονούτσι για ευθύνη 50-50 μετά την λήξη του ματς προκάλεσε τις αντιδράσεις της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας, ενώ υπήρξε κύμα στήριξης προς τον 19χρόνο παίκτη των Μπιανκονέρι.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας μάλλον θεώρησε προκλητικό τον πανηγυρισμό του Κεν και τον τιμώρησε με ένα μικρό πρόστιμο που ανέρχεται στα 2.000 ευρώ. Πάντως, οι αποφάσεις δεν σταματούν εδώ, αφού θα ξεκινήσουν άμεσα έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν εκείνοι που επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Μόιζε, ώστε να υπάρξουν και οι ανάλογες τιμωρίες.