Δειγματοληπτικοί έλεγχοι αστυνομίας σε άτομα που πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα

Δειγματοληπτικά η Αστυνομία πραγματοποιεί κατ’ οίκον ελέγχους για τα άτομα που πρέπει να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ η Έμιλυ Γιολίτη είπε ότι τα μέλη της Δύναμης έχουν οδηγίες να ελέγχουν τη διεύθυνση των κατοικιών των ατόμων που φτάνουν από τις χώρες που βρίσκονται στην κατηγορία Γ προκειμένου να διαπιστώνεται ότι παραμένουν στις συγκεκριμένες διευθύνσεις για 14 ημέρες. Σημείωσε δε ότι ο ρόλος της Αστυνομίας δεν είναι αυτός του τιμωρού αλλά να επιβάλει την τάξη εκεί και όπου χρειάζεται, με στόχο την καθολική εφαρμογή των διαταγμάτων.

Παράλληλα, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πρέπει να αποφεύγεται η στοχοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γυναίκας που έφτασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και «έσπασε» την καραντίνα κάνοντας πάρτι για την κόρη της. Πρόσθεσε ότι αν προκύψουν ευθύνες, θα αποδοθούν σημειώνοντας ότι πρέπει να αφεθεί η αστυνομία και η δικαιοσύνη να κάνει τα δέοντα.

Σε ότι αφορά τα αεροδρόμια, είπε ότι οι αρμόδιες αρχές έκαναν αναπαράσταση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου σε ώρα αιχμής για να εντοπίσουν αδυναμίες και να τις διορθώσουν.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο της είναι σε συντονισμό με τους Υπουργούς Υγείας και Μεταφορών, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και την Hermes airports για την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου στα αεροδρόμια.