Δείτε ζωντανά την εκδήλωση του ΑΚΕΛ για την Αμμόχωστο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η εκδήλωση του ΑΚΕΛ για το άνοιγμα των Βαρωσίων που πραγματοποιείται στο θέατρο Λατσιών.

Στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ανάφερε πωε η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μέρος των προσπαθειών  «για να αποτρέψουμε τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας σε σχέση με τα Βαρώσια. Δυστυχώς ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό αποδεικνύει ότι η Τουρκία όσα λέει τα εφαρμόζει μόλις θεωρήσει ότι το επιτρέπουν οι συνθήκες. Αυτό επιβάλλει η ελληνοκυπριακή να σοβαρευτεί και να ακολουθήσει ολοκληρωμένη πολιτική για αποτροπή των δεδομένων».

«Η ενέργεια της Τουρκίας και του κ. Τατάρ να επεκτείνουν το παραλιακό μέτωπο στην περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων είναι παράνομη και καταδικαστέα. Παραβιάζει τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και ως τέτοια σωστά καταγγέλθηκε στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα διεθνή φόρα. Θεωρούμε ότι η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι ικανοποιητική. Δυστυχώς όμως δε μας επιλύει το πρόβλημα».

Δείτε live την εκδήλωση:

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.