Δεκαέξι χρόνια χρειάστηκε η Βουλή για την κατοχύρωση του επαγγέλματος των καλλιτεχνών

Δεκαέξι χρόνια χρειάστηκε η Βουλή για να ολοκληρώσει τη συζήτηση προτάσεων νόμου για την κατοχύρωση του επαγγέλματος των καλλιτεχνών.

Η Επιτροπή Παιδείας μελετά προτάσεις νόμου, σύμφωνα με τις οποίες θα συσταθεί συμβούλιο, το οποίο θα κατοχυρώνει στη βάση, συγκεκριμένων κριτηρίων, τις ιδιότητες του καλλιτέχνη, είτε είναι ηθοποιός, είτε σκηνοθέτης, είτε χορευτής, είτε μουσικός, είτε άλλων κλάδων.

Στη βάση του καταλόγου θα προσφέρεται η στήριξη του κράτους.


Ο Αντρέας Τσέλεπος Πρόεδρος της Ένωσης Ηθοποιών ανέφερε ότι στην Κύπρο υπάρχουν γύρω στους 400 ηθοποιούς. Πρέπει να κατοχυρωθούν οι επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους σήμερα πεινούν και όχι να χρησιμοποιούνται στις παραγωγές άτομα, τα οποία δεν έχουν κανένα επαγγελματικό προσόν.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου τόνισε ότι ιδιαιτέρως σήμερα, με τις δύσκολες συνθήκες, απαιτείται η στήριξη του επαγγέλματος του καλλιτέχνη, ώστε και η πολιτεία να μπορεί να στηρίζει του ανθρώπους αυτούς.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου σημείωσε ότι θα μπορεί να υπάρξει ειδική ρύθμιση και στον φόρο εισοδήματος και να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, κάθε τρία χρόνια και ανάλογα με τα εισοδήματα τους.
Ο Νίκος Γρηγορίου εκ μέρους της ΠΕΟ ανέφερε ότι απαιτείται η θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.