Δεκατέσσερα χρόνια μετά την απαγωγή της έσμιξε ξανά με την μητέρα της (Φωτογραφία)

Έλα στο Google News

Μια γυναίκα από την Φλόριντα έσμιξε ξανά με την μητέρα της, 14 χρόνια μετά την φερόμενη απαγωγή της από το σπίτι της, στη Φλόριντα, σε ηλικία 6 ετών.

Η υπόθεση είχε ευτυχή κατάληξη την Παρασκευή, όταν η Jacqueline Hernandez, που σήμερα είναι 19 ετών, με την μαμά της, Angelica Vences-Salgado, κατάφεραν να αγκαλιαστούν ξανά για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 14 χρόνια.

Φωτογραφία από την συγκινητική στιγμή δημοσίευσε η τοπική αστυνομία του Κλερμόντ, σε σχετικό δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Jacqueline έπεσε θύμα απαγωγής από το σπίτι της, το 2007, σε ηλικία 6 ετών. Πίσω από την απαγωγή φέρεται να κρύβεται ο πατέρας της, Pablo Herandez, 43 ετών, για τον οποίο έχει εκδοθεί σχετικό ένταλμα από τις 27 Δεκεμβρίου 2007.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, η Angelica Vences-Salgado έλαβε ένα μήνυμα στο Facebook από μια γυναίκα, που υποστήριζε ότι είναι κόρη της. Η γυναίκα τής είπε ότι βρισκόταν στο Μεξικό και ήθελε να συναντηθούν στα σύνορα με το Τέξας, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η αστυνομία άρχισε αμέσως τις έρευνες, καταστρώνοντας μέχρι σχέδιο «αναχαίτισης του θύματος» προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται όντως για την Jacqueline. Τελικά η ταυτότητα της κόρης επαληθεύτηκε μέσω σχετικών εγγράφων.

Προς το παρόν παραμένει ασαφές γιατί η Jacqueline επέλεξε να επικοινωνήσει τώρα με την μητέρα της και ποιες ήταν οι συνθήκες ζωής της όλα αυτά τα χρόνια.

Η αστυνομία σημείωσε ότι παραμένει ενεργό ένταλμα για τον 43χρονο πατέρα, προσθέτοντας πως «συνεργάζεται με τις εισαγγελικές αρχές για τον εντοπισμό του».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.