Δεκατέσσερα κόμματα αναμένεται να συμμετάσχουν στις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές»

Με τίτλο «Αυτό είναι ρεκόρ», η Ντιαλόγκ γράφει ότι 14 κόμματα αναμένεται να συμμετάσχουν στις πρόωρες «βουλευτικές» εκλογές που θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα κατά πάσα πιθανότητα τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι αυτή την στιγμή εκπροσωπούνται στην «βουλή» 6 κόμματα: κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα (ΡΤΚ), κόμμα του Λαού (ΚΛ), Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ), κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) και κόμμα Αναγέννησης (ΚΑ).

Σημειώνεται ότι ο «βουλευτής» του ΚΑ, Μπερτάν Ζάρογλου αποχώρησε από το κόμμα και ίδρυσε το Εθνικό κόμμα (Milli Parti ), το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δίδει βαρύτητα στη διεξαγωγή των τοπικών του συνελεύσεων για να μπορέσει να λάβει μέρος στις «εκλογές».

Εκτός «βουλής» υπάρχουν τα εξής κόμματα: κόμμα Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ), κόμμα Νέα Κύπρος (ΚΝΚ), κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης (ΚΚΑ), κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας (ΚΕΔ), Σοσιαλιστικό κόμμα (ΣΚ), κόμμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης (ΚΔΔ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα ακόμα δεν ξεκαθάρισε το κατά πόσον θα συμμετάσχει στις εκλογές» το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης του Αρίφ Κίρνταγ, ο οποίος λαμβάνει μέρος σε όλες τις «εκλογικές» αναμετρήσεις.

Η Βατάν γράφει ότι το νεοσυσταθέν κόμμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το 1ο τακτικό του συνέδριο θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου 2021 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αφού προηγηθούν τα τοπικά του συνέδρια.

Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι και 72 ώρες πριν από το συνέδριο και πρέπει να υποβάλλονται προσωπικά από τους ενδιαφερόμενους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.