Δεκτά από Παρασκευή σε ΕΕ τα πιστοποιητικά COVID-19 Ηνωμένου Βασιλείου και Αρμενίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου θα αποδέχεται τα πιστοποιητικά COVID-19 που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αρμενία ως ισοδύναμα με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟι δύο χώρες έχουν επίσης συμφωνήσει πως θα αποδέχονται το Ψηφιακό Πιστοποιητικό της ΕΕ για τα ταξίδια Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αρμενία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη η Κομισιόν υιοθέτησε τη σχετική απόφαση βάσει της οποίας οι δύο χώρες θα συνδεθούν με το σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτως ώστε τα πιστοποιητικά που εκδίδουν να γίνονται δεκτά στην ΕΕ υπό τους ίδιους όρους με το πιστοποιητικό της ΕΕ.

«Χάρη στο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19, το οποίο είναι πλέον παγκόσμιο πρότυπο, είναι πλέον εφικτά τα ταξίδια με περισσότερη ασφάλεια» δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.

Όπως είπε ο κ. Ρέιντερς, 45 χώρες σε τέσσερις ηπείρους έχουν πλέον συνδεθεί με το σύστημα και περισσότερες θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.