Δέκτης παραπόνων η Επ. Δεοντολογίας – Καταδικάζει τα επεισόδια στο «ΔΙΑΣ»

Έλα στο Google News

Με βδελυγμία καταδικάζει η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας την χθεσινοβραδινή επίθεση εναντίον του συγκροτήματος Δίας, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκάλεσε τεράστιες ζημιές. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η πρόεδρος της Επιτροπής Έλλη Κοτζιαμάνη είπε ότι είναι στο πλευρό των δημοσιογράφων και των άλλων λειτουργών του συγκροτήματος, εκφράζοντας συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Η Επιτροπή, τόνισε, καλεί το κράτος να λάβει μέτρα για να προστατεύσει ευρύτερα τους λειτουργούς των ΜΜΕ στην ελεύθερη ενάσκηση του λειτουργήματός τους, καθώς παρακολουθεί με ανησυχία την στοχοποίηση δημοσιογράφων και ΜΜΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι το κράτος έχει ευθύνη να προστατεύσει την ελευθερία έκφρασης.

Δέκτης καταγγελιών η Επιτροπή τα τελευταία δυο χρόνια

Εξάλλου, η Έλλη Κοτζιαμάνη γνωστοποίησε ότι τα τελευταία δυο χρόνια η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας έχει γίνει δέκτης παραπόνων και καταγγελιών για το θέμα της κάλυψης της πανδημίας τόσο από τους λεγόμενους αρνητές αλλά και από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι από τη σφαίρα της έκφρασης διαμαρτυρίας περνούν στη σφαίρα άσκησης βίας.

Για την κάλυψη του θέματος της πανδημίας, η κ. Κοτζιαμάνη είπε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι προσεκτικοί αλλά δεν μπορεί να μην έχουν την άποψή τους και το δικαίωμα υπεράσπισή της θέσης τους. Πρόσθεσε ότι τα ΜΜΕ έχουν το δικαίωμα να έχουν όποιον θέλουν ως φιλοξενούμενο και να προβάλουν με αντικειμενικότητα το θέμα. Σημείωσε ωστόσο ότι η αντικειμενικότητα στο θέμα του κορωνοϊού έχει λάβει μια διάσταση που αμφισβητείται ποικιλοτρόπως.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας τόνισε ότι η ελευθερία του καθενός ξεχωριστά δε μπορεί να παραβιάζει την ελευθερία του άλλου. Πρόσθεσε ότι είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα του καθενός αλλά έχει και υποχρέωση να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων. Επίσης είπε ότι δυστυχώς με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια δεν μπορούν να αναγνωρίσουν που είναι τα όρια της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.