Δεν απαντάει στα ερωτήματα η Κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις και παραπέμπει στην ΑστυνομίαΜε τεχνολογία και εξοπλισμό που μπορεί να παρακολουθήσει σχεδόν οποιονδήποτε Ισραηλινή εταιρία πρώην κατασκόπου δραστηριοποιείται στην Κύπρο και παρακολουθεί κατά «παραγγελία». Ένα θέμα που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά και χρήζει άμεσης διερεύνησης

Διαβάστε περισσότερα: Ισραηλίτες μας κατασκοπεύουν – «Κατά παραγγελία» κατασκοπείες με εξοπλισμό που τρομάζει (βίντεο)

Για το πιο πάνω θέμα τοποθετήθηκε με γραπτή του δήλωση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού, ο οποίος με τη σειρά του έθεσε τα εξής ερωτήματα.

1. Πώς και γιατί βρίσκεται στην Κύπρο ένα τέτοιο μηχάνημα;
2. Πώς και κατόπιν ποιου ελέγχου εκτελωνίστηκε;
3. Στη βάση ποιας νομοθεσίας λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες;
4. Με ποιου την άδεια παρακολουθεί ποιους;
5. Έναντι ποιων στράφηκε η λειτουργία του μέχρι σήμερα;

Από Κυβερνητικής πλευράς τοποθετήθηκε για το θέμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο επιχειρηματίας Tal Dilian, δραστηριοποιείται στην Κύπρο με εταιρεία η οποία έχει Κύπριους μετόχους και είναι δηλωμένη στον Έφορο Εταιρειών.

Σημείωσε επίσης ότι το όλο θέμα που διερευνάται από την Αστυνομία.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κ.Ε.: 

Η ρύθμιση της εισαγωγής, κατασκευής, διαφήμισης και πώλησης τέτοιων ηλεκτρονικών προϊόντων προλέπεται από το Νόμο 92 (Ι) 1996 Περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας.

Ο επιχειρηματίας στον οποίον γίνεται αναφορά, που είναι Ισραηλινός υπήκοος, δραστηριοποιείται στην Κύπρο με εταιρεία η οποία έχει Κύπριους μετόχους και είναι δηλωμένη στον Έφορο Εταιρειών.

Ορισμένα από τα διαφημιζόμενα προϊόντα εισάγονται στην Κύπρο σύμφωνα με το Νόμο 82/1967 Περί Τελωνείων και Φόρων Καταναλώσεως και όπως αυτός έκτοτε έχει τροποποιηθεί.

Παράβαση της νομοθεσίας προβλέπει χρηματικές ποινές όπως και ποινή φυλάκισης και κατάσχεση ή και τη δήμευση των προϊόντων.Το όλο θέμα διερευνάται από την Αστυνομία.