Δεν αποδέχεται συμμετοχή σε επίσημη τριμερή συνάντηση ο Τατάρ – Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Βρετανού αξιωματούχου

Δεν αποδέχεται την συμμετοχή του σε οποιαδήποτε επίσημη τριμερή συνάντηση ωστόσο δεν έχει πρόβλημα να συμμετάσχει σε ανεπίσημη, δήλωσε σε συνέντευξη στο πρακτορείο Ανατολού, ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Ο Τατάρ γνωστοποίησε ότι στη Νέα Υόρκη θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Τούρκο Πρόεδρο Ερτογάν.

Ο Τ/κ ηγέτης ερωτήθηκε για την πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για επιστροφή των Τουρκοκυπρίων στις συνταγματικές δομές του 1960, σημειώνοντας ότι τέτοιες προτάσεις δεν είναι σοβαρές.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση της η λεγόμενη προεδρία κακίζει τις δηλώσεις του Υπάτου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην εφημερίδα «Καθημερινή», για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι ταυτίζονται με τις πολιτικές Αναστασιάδη και αντιβαίνουν στην πρακτική της ουδετερότητας.

Ο βρετανός διπλωμάτης, αναφέρεται, όφειλε να είναι πιο ευαίσθητος, πραγματιστής και ουδέτερος. Η μόνη έγνοια της Βρεττανίας στην Κύπρο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι να προφυλάξει τις βάσεις της.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.