Δεν αποπροσανατολίζεται η Ομόνοια – Έρχονται εξελίξεις για «Ηλία Πούλλος»Στόχος να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη στον αγώνα με την ΕΝΠ

Η Ομόνοια συνεχίζει την προετοιμασία της με καθημερινές προπονήσεις, προκειμένου να αξιοποιήσει τη διακοπή του πρωταθλήματος και να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Οι «πράσινοι» παραμένουν πιστοί στην τακτική τους να βλέπουν κάθε αγώνα ξεχωριστά και δεν θέλουν να αποπροσανατολιστούν λόγω του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, στο φινάλε του α’ γύρου. 


Οι δύο διαδοχικές νίκες έφεραν την ομάδα στην κορυφή και η έξοδος στο «Τάσος Μάρκου» έχει μεγάλη σημασία, καθώς μια νέα επιτυχία θα τονώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και θα ενισχύσει τη δυναμική του «τριφυλλιού». Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει επίγνωση της δυσκολίας του αγώνα και δουλεύει με τους παίκτες του ούτως ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι από κάθε άποψη, για να αποφύγουν τις… κακοτοπιές. Ταυτόχρονα, ευελπιστεί πως το διπλό πάθημα της Ομόνοιας με Πάφο και Ολυμπιακό θα γίνει μάθημα για όλους.

Από αγωνιστικής άποψης όλα δείχνουν ότι οι Μίκου, Τζιωνής θα τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου. Αμφότεροι ακολουθούν τις τελευταίες μέρες μέρος του κανονικού προγράμματος και παράλληλα κάνουν ασκήσεις για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, με τον χρόνο να δουλεύει πλέον υπέρ τους. Υπενθυμίζουμε ότι οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι αύριο Παρασκευή, καθώς παραχωρήθηκε διήμερο ρεπό στους παίκτες για το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Μπεργκ θα αρχίσει να καταστρώνει το πλάνο του από βδομάδας, αφού επιστρέψουν όλοι οι διεθνείς.

Τέλος του μήνα στην Κύπρο ο Παπασταύρου – Σύντομα εξελίξεις με το Ηλίας Πούλλος…

Η διοίκηση της Ομόνοιας είναι σε στάση αναμονής για την εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας, προκειμένου να προχωρήσει σε γενικό «λίφτινγκ» στο προπονητικό κέντρο. Το αρμόδιο τμήμα ενημέρωσε πρόσφατα τη διοίκηση ότι η εξέταση της αίτησης που υποβλήθηκε γι’ αυτό το σκοπό  βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Έτσι, στο «τριφύλλι» ευελπιστούν ότι σύντομα θα λάβουν απάντηση, προκειμένου να δρομολογήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για να αρχίσουν οι εργασίες αναβάθμισης του «Ηλίας Πούλλος».

Ένα άλλο θέμα που βρίσκεται μόνιμα στο προσκήνιο αφορά στην ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου, όμως δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε εξέλιξη. Ο πρόεδρος Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Κύπρο περί τα τέλη του μήνα, θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο καθόδου ξένων διαιτητών, που βρίσκεται στο προσκήνιο, η Ομόνοια είναι θετική για διάλογο με την ΚΟΠ και τα υπόλοιπα σωματεία όχι μόνο για τη διαιτησία αλλά και τα ευρύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Εκτιμά, δε, πως πρέπει να τεθούν όλα επί τάπητος και να ληφθούν αποφάσεις για τη σωστή αντιμετώπισή τους.

Γιώργος Χατζηαντώνης