Θάνατος 14χρονου Στυλιανού: Δεν αποτελεί δικαιολογία το «δεν γνώριζα»Η βουλευτής του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις Ειρήνη Χαραλαμπίδου επεσήμανε ότι μπορούσε να προβλεφθεί η εξέλιξη των πραγμάτων αφού η περίπτωση του Στυλιανού δεν αποτελεί το πρώτο περιστατικό θανάτου και θα έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η παράταξη της κας Αιμιλιανίδου, ανέφερε η Ε. Χαραλαμπίδου, εισήγαγε το «ότι δεν γνώριζε» δεν εστί δικαιολογία «και ήρθε και τη βρήκε». Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να μην εντοπίζονται ευθύνες σε επόπτες και προϊσταμένους, καθώς δεν είδε ονόματα στο πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Επιπρόσθετα διερωτήθηκε αν δεν ήταν γνωστά τα «χάλια», όπως τα χαρακτήρισε, των ΥΚΕ, συμπληρώνοντας ότι αφού γίνεται λόγος για παθογένειες, δεν γίνεται να ευθύνονται μόνο συγκεκριμένοι λειτουργοί.

Σε δήλωσή της η κα Αλεξία Σακαδάκη, εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων ανέφερε ότι η τραγική περίπτωση του Στυλιανού αντικατοπτρίζει δεκάδες άλλες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, όπου θύματα βίας απευθύνθηκαν στην Αστυνομία και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και σε πολλές περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες απέτυχαν όπως απέτυχαν και στην περίπτωση του Στυλιανού. Ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση να μην κλείσει τα μάτια.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Συμμαχίας Γυναικών, Ρένα Γιαβάση, απαίτησε όπως οι υπαίτιοι του εγκλήματος οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και χαρακτήρισε καταπέλτη για την Αστυνομία και τις ΥΚΕ το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως.