Δεν ασπάζεται τις καταγγελίες του Δημάρχου Παραλιμνίου για σκόπιμη κωλυσιεργία από ΟΚΥπΥ ο Υπουργός Υγείας

Τα προβλήματα δεν επιλύονται με τελεσίγραφα, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου απαντώντας σε δηλώσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, σε σχέση με την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σημειώνοντας ότι «ο μηδενισμός και η δημόσια αντιπαράθεση δεν με βρίσκουν σύμφωνο και για αυτό θα αποφύγω να απαντήσω σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς»

Αναγνωρίζω και σέβομαι, σημειώνει ο Υπουργός, το ενδιαφέρον των τοπικών αρχόντων για γρήγορη αποπεράτωση των εργασιών αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ασπάζομαι τον ισχυρισμό του Δημάρχου Παραλιμνίου για σκόπιμη κωλυσιεργία από πλευράς Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Ο Υπουργός εκφράζει την πεποίθηση, ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο, παρά τα προβλήματα, όλοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση, η διεύθυνση, τα στελέχη και το προσωπικό των κρατικών νοσηλευτηρίων για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας.

Αναφέρει ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 περασμένου Οκτωβρίου, παρουσία Δημάρχων της περιοχής, όντως η διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανέλαβε τη δέσμευση για ολοκλήρωση των δύο πρόσθετων ορόφων μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2021.

«Έχω συζητήσει κατ’ επανάληψη το θέμα με τη διεύθυνση και τη διοίκηση του Οργανισμού, ζητώντας όπως το έργο γίνει το συντομότερο δυνατόν. Από πλευράς ΟΚΥπΥ λαμβάνω διαβεβαιώσεις ότι το έργο προωθείται στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν και ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στην τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία διαδικασιών», σημειώνει.

Όπως πληροφορήθηκα, αναφέρει ο κ. Ιωάννου, η μελέτη του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη και αμέσως μόλις ολοκληρωθεί θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την άμεση έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Προσθέτει ότι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορωνοϊό είναι στις προτεραιότητες της πολιτείας, ώστε να παραμείνει στην υπηρεσία των κατοίκων της περιοχής και μετά την υγειονομική κρίση.