Δεν αξιοποιεί την κρατική γη η Κυβέρνηση και θέλει να αγοράσει δύο κτίρια για €33 εκατ.

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Την έντονη θέση της για αξιοποίηση της κρατικής γης αντί της αγοράς ή της ενοικίασης κτηρίων εξέφρασε σήμερα η Ελεγκτική Υπηρεσία κατά τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ενώπιον της οποίας βρέθηκε το αίτημα του Υπουργείου οικονομικών για αποδέσμευση πιστώσεων ύψους €33 εκατ. για την αγορά δύο κτηρίων στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τα κτήρια METROPOLITAN και NICOSIA CITY CENTER στα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να στεγάσει, στο πρώτο, το Υπουργείο Εργασίας και στο δεύτερο, τα εξωτερικά Ιατρεία και τις οδοντιατρικές Υπηρεσίες.

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Ελεγκτή Μάριος Πετρίδης υπέδειξε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει αρκετή κρατική γη την οποία μπορεί με σύγχρονες μεθόδους να τύχει εκμετάλλευσης, με συμφέρουσες τιμές και αυτή θα πρέπει να είναι και η πρώτη επιλογή.


Η ενοικίαση θα πρέπει όπως είπε να αποτελεί επιλογή για έκτακτες καταστάσεις και οι άλλες εναλλακτικές επιλογές σε ακόμη πιο επείγουσες καταστάσεις. Εφόσον, είπε, υπάρχει διαθέσιμη κρατική γη τότε θα πρέπει να τύχει εκμετάλλευσης.
Εξήγησε ότι με βάση την εκτίμηση της Υπηρεσίας για την ανέγερση του κτηρίου του Κτηματολογίου που θα έχει εμβαδό 8.000 τμ με κόστος 15 εκ. ευρώ, τότε το κτήριο METROPOLITAN με 6.500 τμ έπρεπε να δοθεί στην τιμή των 12 εκ. ευρώ.

Η εκτίμηση αυτή είπε, ήταν κοντά στις εκτιμήσεις του τμήματος Δημοσίων Έργων κι ως εκ τούτου, η Υπηρεσία αδυνατεί να αντιληφθεί το λόγο για τον οποίο δόθηκε εκτιμώμενη αξία τα 20 εκ. ευρώ και πώς η τελική συμφωνία έκλεισε στα 21 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.